5.5.12

Επί ποδός το ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες...


Μπορεί η προεκλογική περίοδος να έληξε τυπικά χθες, ωστόσο όπως σε όλα τα κόμματα, έτσι και στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ οι πάντες είναι επί ποδός. Μεταφέρουν πλέον «στόμα με στόμα, σπίτι με σπίτι» τα ... μηνύματα του ΠΑΣΟΚ, όπως συνηθίζει να λέει και επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής του ομιλίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τους πολίτες και δη όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, να το στηρίξουν και αύριο, με «κριτική» έστω και «υπό αίρεση» ψήφο.

Ο κ.Βενιζέλος που «πήρε επάνω του» ολόκληρη σχεδόν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, πράγμα που προκάλεσε και «γκρίνια» σε κορυφαία στελέχη του κόμματός του, συναντά σήμερα στη μία το μεσημέρι συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ στο Πάρκο Ελευθερίας, στην καθιερωμένη πια - πιο χαλαρή από ό, τι συνήθως - συζήτηση μαζί τους προεκλογικά. Αύριο, αφού ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα από τη Θεσσαλονίκη, θα επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα, ώστε στις πέντε το απόγευμα, πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, να συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, στην οποία μετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Τέσσερις ώρες αργότερα, στις εννέα το βράδυ, όταν πια θα έχουν όλοι τους υπόψη τα exit polls, πιθανώς δε και μία πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος επί των καταγεγραμμένων ως εκείνη την ώρα εκλογικών κέντρων, το όργανο θα συνέλθει εκ νέου, ενώ περισσότερο από πιθανή θεωρείται πια η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, ώστε να αποφασίσει συλλογικά το κόμμα για την στάση του σε ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Χθες πάντως, από την πλατεία Συντάγματος όπου και πραγματοποιήθηκε η τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, παρόντος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε με ένταση το κορυφαίο κατά τον ίδιο δίλημμα των αυριανών εκλογών. «Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη», είπε, καλώντας κάθε πολίτη που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, να στηρίξει με την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ. Για το τελευταίο, υποστήριξε ότι «δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε», επαναλαμβάνοντας πάντως την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου και εμφανίζοντας ως μόνο τρόπο για τον σχηματισμό της «να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, εγγυητής και καταλύτης των εξελίξεων». Ζήτησε σαφή εντολή από τους πολίτες και πολιτική νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους «τζάμπα πολιτικές»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: