18.12.11

Σφίγγει ο κλοιός από την UEFA!...



Ο οικονομικός έλεγχος που πραγματοποιεί η UEFA στην ΑΕΚ δεν πηγαίνει και πολύ καλά, καθώς διαφαίνεται πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αυτό παρά το γεγονός πως ... βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης μολονότι πήρε την αδειοδότηση για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους.

Αναφορικά με την υπόθεση της ΑΕΚ, περνάει στην πειθαρχική επιτροπή του FFP (financial fair play) και η «Ένωση» βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση. Οι άνθρωποί της γνωρίζουν καλά το θέμα εδώ και περίπου δέκα ημέρες, αλλά δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή ενέργεια και όλοι έχουν ρίξει το βάρος τους στο deal με τον υποψήφιο επενδυτή, ο οποίος αν πάρει την ομάδα στα χέρια του, θα έχει να διαχειριστεί και αυτό το "καυτό" ζήτημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το financial fair play: «Οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζεις ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο) αρκεί να αποδεικνύεις με στοιχεία πως η θέση σου βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις».

Αναφορικά με τις κυρώσεις, ο χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ είναι να άρει η UEFA την αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα! Φυσικά στον "Δικέφαλο" δεν θέλουν καν να σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο, αλλά είναι μια πιθανότητα όσο το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και δεν γίνεται κίνηση προς επίλυσή του.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: