26.12.11

"Μήτσος" Διαμαντίδης: «Δεν θα μπορούσα να παίξω στο NBA»...


Το ερώτημα «γιατί ο Διαμαντίδης δεν πήγε στο NBA» απάντησε ο ίδιος ο παίκτης στην τηλεόραση της Nova.

Ο άσος του Παναθηναϊκού εξήγησε πως δεν είχε ποτέ πρόταση από ομάδα του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά και να γινόταν κάτι τέτοιο θα έλεγε «όχι» μιας και όπως είπε «ξέρω... μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές μου».

«Δεν μου έγινε πρόταση και δεν πήγα, αλλά δεν είχα και τη θέληση να πάω γιατί ξέρω πού φτάνουν οι δυνατότητές μου. Φτάνουν ως εδώ. Δεν έχω τα αθλητικά προσόντα, την ταχύτητα και το άλμα για μπορέσω να παίξω εκεί», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρώπης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό: «Αποδείχθηκε ότι η ομάδα έχει…μέταλλο. Ξεχωρίζω τη δουλειά που έκανε ο Βουγιούκας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης…», ενώ κατά την προσωπική του εκτίμηση το 2011 δεν ήταν η καλύτερή του χρονιά: «Ήταν μια καλή χρονιά, αλλα όχι η καλύτερη. Νομίζω ότι έχω κάνει καλύτερες σεζόν. Πήραμε το βασικό στόχο μας, που ήταν η Ευρωλίγκα, και αργότερα το πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε το Κύπελλο».

Ο «Μήτσος» όπως είναι το παρατσούκλι του στον Παναθηναϊκό δεν έκρυψε ότι ενοχλήθηκε από την κριτική που του έγινε όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει από την εθνική ομάδα: «Με ενόχλησε ο τρόπος που αντιμετώπισαν και λέχθηκαν πράγματα για μένα, σχετικά με την αποχώρησή μου από την εθνική. Είναι κάποια πράγματα που δεν είναι έτσι όπως τα λένε. Εκεί θεώρησα ότι με αδικούν. Αυτό και τέλος. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Τι άλλαξε στο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό; Ο έμπειρος γκαρντ απάντησε: «Πριν υπογράψω έπαιζα κυρίως με το ένστικτο. Και στον Ηρακλή ακολουθούσαμε ένα πλάνο, αλλά όταν ήρθα εδώ κατάλαβα ότι πάνω από όλα είναι η σκέψη, η τακτική. Εδώ κάποια πράγματα γίνονται με τέτοιο επιστημονικό τρόπο που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει. Είναι σαν να παίζεις μια παρτίδα σκάκι. Γι' αυτό όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: