11.12.11

Clasica!...


Τι κι αν ο Μπενζεμά σκόραρε στο 21'' του ματς; Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο και έφτασε σε ακόμη έναν θρίαμβο στη Μαδρίτη, νικώντας την Ρεάλ με 3-1.

Ο Αλέξις Σάντσες στο ... 30' εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Τσάβι, στο 600ό του ματς με την "Μπάρτσα" είδε το σουτ του να κοντράρει στον Μαρσέλο και να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα (53΄), ενώ ο Φάμπρεγας έβαλε τη σφραγίδα του στο θρίαμβο των "Καταλανών" στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο, ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο ματς, με τον Καρίμ Μπενζεμά, να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και να στέλνει τελικά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κοντινό πλασέ.
Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί, που - έχοντας φυσικά - και την ψυχολογία με το μέρος τους, πίεζαν... σαν τρελοί για να πετύχουν ακόμη ένα γκολ στην «αιώνια» αντίπαλο τους.

Στο 25' μάλιστα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν σε άσχημη βραδιά, έχασε σπουδαία ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάων στην ομάδα του.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξις Σάντσες, που πήρε τη θέση του Βίγια στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Πεπ Γουαρδιόλα, από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι, έκανε το 1-1. Γκολ που τελικά έμελε να είναι καθοριστικό για την απόδοση που θα είχαν οι δυο ομάδες στη συνέχεια του ματς.
Ο Τσάβι τα 'χει 600 και η Ρεάλ... χαμένα

Στην επανάληψη, η εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη συγκριτικά με αυτήν που είδαμε στο πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που... κυνηγούσαν περισσότερο το γκολ και σ' αυτό έβαλε και το... χεράκι του και ο Μαρσέλο. Στο σουτ του Τσάβι έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Βραζιλιάνο και τελικά ο Κασίγιας την μάζεψε από τα δίχτυα του.
Στο 65' από τη σέντρα του Τσάμπι Αλόνσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή του Βαλδές, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ο Σεσκ Φάμπεγκας, όμως, απέδειξε ότι δεν είναι... Ρονάλντο και στην επόμενη καλή φάση του αγώνα, μετέτρεψε την πολύ καλή σέντρα του Ντάνι Άλβες σε γκολ, με ψαράκι κεφαλιά.

Το 1-3 ήταν γεγονός! Οι λιγοστοί φίλοι της «Μπάρτσα» που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους, που τους πρόσφεραν ακόμα μια σπουδαία νίκη κόντρα στην «βασίλισσα».
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Κοεντράο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά (62' Κεντίρα), Οζίλ (58' Κακά), ντι Μαρία (68' Ιγκουαΐν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (89' Πέδρο), Φάμπρεγκας (78' Κεϊτά), Αλέξις Σάντσες (84' Βίγια), Μέσι.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: