29.12.11

Σύντομα η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των φοιτητικών εστιών...


Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κων.Αρβανιτόπουλου με το διευρυμένο προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων για τα θέματα εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου για τη λειτουργία τους.

Όπως έγινε γνωστό μετά την σημερινή συνάντηση, ο...

πρύτανης του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης Κ.Ρέμελης θα παραμείνει πρόεδρος της Συνόδου πρυτάνεων μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, οπότε θα αναλάβει την θέση αυτή ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τ.Αλμπάνης.

«Έχουμε έναν συνεχή και εποικοδομητικό διάλογοι με τα πανεπιστήμια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανωτάτων ιδρυμάτων» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Μέσα στα πλαίσια αυτά βρήκαμε από κοινού λύση για το θέμα των φοιτητικών εστιών, κάτι το οποίο αποτελούσε ένα αγκάθι για τα ιδρύματα με τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο θα γινόταν αυτό. Νομίζω ότι βρήκαμε μια λύση που θα εγγυάται την ομαλή παραλαβή και λειτουργία των εστιών» πρόσθεσε.

Όπως είπε κ. Αρβανιτόπουλος, για το θέμα των φοιτητικών εστιών θα υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση.

«Συζητήσαμε τα τρέχοντα προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται με τον υπουργό και δόθηκε μια λύση τουλάχιστον στο θέμα των φοιτητικών εστιών που δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλμπάνης.

Για το θέμα της εφαρμογής του νόμου ο κ. Αλμπάνης δήλωσε: «Εμείς καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις. Είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται αυτή για τις εκλογικές διαδικασίες. Δεν κουβεντιάσαμε θέμα χρονικής αναβολής του νόμου καθώςεκείνο που μας απασχολεί είναι να υπάρξει καταλαγή στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις.»

Για την επιστολή που έστειλαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Αλμπάνης σχολίασε:

«Πήραν πρωτοβουλία. Ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε έχουν το δικαίωμα να κάνουν τέτοιες κινήσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν. Θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος αν αυτό θα αποδώσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: