5.12.11

Κηφισιά καλεί Δήμο Παλλήνης....


adena-gr.blogspot.
Μπαίνεις στο Άλσος Κηφισιάς και αισθάνεσαι όλη την μαγεία του Φθινοπώρου.

Ένας πανέμορφος νοικοκυρεμένος Δήμος, που παρ ότι είναι βασίλειο (και) των μεγαλοδικηγόρων, οι κάτοικοι είχαν (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) την σοφία να εκλέξουν ένα γεωπόνο για δήμαρχο. Και δικαιώθηκαν, γιατί...
χάρις στον Νίκο Χιωτάκη, η περιοχή παραμένει ένα απο το ομορφότερα πράσινα προάστια. Περπατώντας σήμερα στο περίφημο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος», όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς (εκτός από την ομορφιά και την καθαριότητα του τοπίου), ένα θαύμα μας τράβηξε την προσοχή.
Η "αναγέννηση"του φοίνικα (ο πρώτος που συναντάται εισερχόμενοι από την είσοδο της Λεωφ. Κηφισίας).
Πριν λίγους μήνες είχε προσβληθεί από το κόκκινο σκουλήκι, και είχε απομείνει μόνον το "κουφάρι" του.
Ο γεωπόνος του Δήμου (Θυμάκης), εκτελώντας μια απίστευτη εγχείρηση στο πάνω μέρος του κορμού του τον αναγγένησε, με αποτέλεσμα σήμερα να ξανα-βγάλει αυτά τα υπέροχα καταπράσινα κλαδιά(αριστ. φωτό).
Στην αντίπερα όχθη της Αττικής , στο Δήμο Παλλήνης (για την ακρίβεια Γέρακα, μια τέως αγροτική περιοχή), οι δημότες έχουν επιλέξει το δικηγόρο κ. Ζούτσο σαν Δήμαρχο, να αναβαθμίσει τον τόπο τους.
Ατυχώς οι εκλεγμένοι άρχοντες (παρ ότι πράσινοΠασοκτζήδες) δείχνουν να μισούν το πράσινο, και ειδικά τους φοίνικες(δεξιά φωτό).
Διακριτικά αλλά συστηματικά τους "εκτελούν" και τους εξαφανίζουν, κάτω από αδιευκρίνιστες ...συνθήκες η συμφωνίες.
Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: