3.12.11

Σάλος στο Ρέθυμνο για το δάσκαλο που ασελγούσε σε ανηλίκους...


Ανάστατη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου από την αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων αγοριών από 47χρονο εκπαιδευτικό, δάσκαλο και προπονητή της ομάδας μπάσκετ. Ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία και πιάστηκε επ΄αυτοφόρω ενώ βρισκόταν σπίτι του με δύο ανήλικα αγόρια.

Οπως...
προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών ο κατηγορούμενος πλησίαζε ανήλικους εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του δασκάλου αλλά και του προπονητή μπάσκετ σε παιδικά και εφηβικά τμήματα.

Αφού προσέγγιζε τους μαθητές του, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και κατάφερνε με διάφορους τρόπους να τους προτρέπει να ασελγούν μεταξύ τους αλλά - σε αρκετές περιπτώσεις - και με τον ίδιο.

Αυτό συνέβαινε είτε σε σπίτια που διατηρούσε είτε στο αυτοκίνητο του.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, οι συνεννοήσεις μεταξύ του δασκάλου και των παιδιών γινόταν μέσω κινητών τηλεφώνων είτε μέσω άμεσης επικοινωνίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε έρευνα στο σπίτι του εκπαιδευτικού από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία εισαγγελέα, και εντοπίστηκε τη στιγμή που προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις με δυο ανήλικους στο υπνοδωμάτιο.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν και κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψηφιακούς δίσκους και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας μαθητές κατέθεσαν στους αστυνομικούς πως είχαν συναντηθεί με τον 47χρονο και για αυτούς αποφασίστηκε να έχουν υποστήριξη από παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: