23.12.11

Πάγωσαν οι τιμές στα χιονοδρομικά...


Η επιδείνωση του καιρού και οι ισχυρές χιονοπτώσεις ντύνουν στα λευκά τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τις πίστες τους για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Εκπτώσεις έως και 40% σε σχέση με πέρυσι στις τιμές
Χριστουγεννιάτικο «ποδαρικό» θα...

κάνουν φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, που «φόρεσαν» τα λευκά τους και ανοίγουν από σήμερα, περιμένοντας τους πρώτους σκιέρ της σεζόν.

Στις περισσότερες από τις εγκαταστάσεις ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν μόνο τα καταστήματα καφέ και εστίασης για τους επισκέπτες, καθώς και κάποιους αναβατήρες για βόλτα, αφού δεν είχαν μέχρι πριν από λίγες ημέρες τις απαραίτητες ποσότητες χιονιού.

Ωστόσο, η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε από προχθες το βράδυ και οι ισχυρές χιονοπτώσεις επέτρεψαν να ανοίξουν κάποιες πίστες για χιονοδρομία.
Πάγωσαν οι τιμές στα χιονοδρομικά

Η οικονομική κρίση ρίχνει τις τιμές έως και κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, μέσω εκπτώσεων και ειδικών προσφορών για τους φίλους των χειμερινών αθλημάτων, ενώ οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Χ.Κ. ελπίζουν πως ο καιρός θα βοηθήσει αυτήν τη σεζόν, μετά τέσσερα συνεχόμενα χρόνια που υπολειτούργησαν λόγω έλλειψης χιονιού.

Πρώτα από τα χιονοδρομικά κέντρα άνοιξαν αυτά του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν Πέλλας και της Βίγλας - Πισοδερίου Φλώρινας, που δέχονται επισκέπτες από την περασμένη εβδομάδα, έχοντας θέσει σε λειτουργία και τους αναβατήρες.

Βασιλίτσα Γρεβενών
10 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές
Πάγωσαν οι τιμές στα χιονοδρομικά

Στο δεύτερο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας, αυτό της Βασιλίτσας Γρεβενών, έγινε αποβραχισμός για λειτουργικούς λόγους αλλά και λόγους ασφαλείας, και ήδη το στρωμένο χιόνι είναι τόσο που επιτρέπει στους πρώτους σκιέρ να κάνουν «ποδαρικό» από σήμερα, ενώ, ανάλογα με τη χιονόπτωση που θα ακολουθήσει, το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν από 1 ως 3 πίστες. Οι τιμές ημερήσιας χρήσης παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τις περσινές (10 ευρώ για τις καθημερινές, 13 ευρώ για γιορτές, αργίες και Σαββατοκύριακα), ενώ η ετήσια κάρτα κοστίζει 105 ευρώ το κανονικό και 75 ευρώ το παιδικό/φοιτητικό.

Πήλιο
Το λιγότερο χιόνι από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα είχε μέχρι χθες αυτό στα Χάνια του Πηλίου, με τους υπεύθυνους λειτουργίας του, ωστόσο, να αναμένουν ισχυρή χιονόπτωση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν ανοίξουν πίστες, το πιθανότερο είναι το Χ.Κ. να ανοίξει το Σάββατο για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να απολαύσουν το τοπίο και να κάνουν βόλτα με τους αναβατήρες. Το κόστος ημερήσιας χρήσης για φέτος ορίστηκε στα 12 ευρώ τις καθημερινές και στα 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Πισοδέρι, Τρία Πέντε Πηγάδια
Ειδικά πακέτα για τους σκιέρ

Στο Καϊμακτσαλάν, όπου λειτουργούν ήδη δύο baby lifts, το στρωμένο χιόνι ήταν προχθές στους 15-20 πόντους και οι υπεύθυνοι λειτουργίας του έβλεπαν με ικανοποίηση την αλλαγή του καιρού, περιμένοντας τη νέα χιονόπτωση. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το Κέντρο μείωσε φέτος την ετήσια κάρτα για τους χιονοδρόμους στα 110 ευρώ, από 200 ευρώ πέρυσι, ενώ κράτησε στα περσινά επίπεδα την τιμή της ημερήσιας χρήσης.

Στο Πισοδέρι, όπου λειτουργεί επίσης ένα lift, ανοίγουν οι πίστες από σήμερα, ώστε να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους το επιλέξουν για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νυχτερινή χιονοδρομία και εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική χάλκινων πνευστών και εκλεκτά εδέσματα. Η τιμή της ημερήσιας κάρτας μειώθηκε από τα 18 στα 15 ευρώ και της ετήσιας από τα 150 στα 100, ενώ προσφέρεται ολοκληρωμένο «πακέτο» προσφοράς, που προβλέπει 6ήμερη παραμονή με 5 διανυκτερεύσεις, 5 ημέρες χιονοδρομίας και 5 γεύματα, στην τιμή των 230 ευρώ κατ' άτομο. Ετοιμα να λειτουργήσουν είναι και τα δύο χιονοδρομικά κέντρα του Νομού Ημαθίας.

Το Σέλι, που είναι Εθνικό Χιονοδρομικό, το παλιότερο στην Ελλάδα, πρόκειται να γιορτάσει τα 40 χρόνια λειτουργίας του, με διοργάνωση αγώνων παλαιμάχων, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις. Η διοίκηση του Κέντρου «πάγωσε» τις τιμές και προχώρησε σε ειδικές προσφορές για παιδιά, με σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες. Δυσάρεστη φετινή εξέλιξη αποτελεί το κλείσιμο των δύο από τα τέσσερα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο ομώνυμο χωριό, κάτι που περιορίζει τις δυνατότητες φιλοξενίας των επισκεπτών, οι οποίοι θα αναζητήσουν καταλύματα σε πιο μακρινούς οικισμούς, ακόμα και στην πόλη της Βέροιας.

ΤΑ Τρία Πέντε Πηγάδια μειώνουν κατά 20% τις τιμές στις κάρτες πολλαπλής χρήσης που προσφέρουν φέτος, ενώ για την ημερήσια χρήση οι τιμές μειώθηκαν από τα 18 στα 16 ευρώ για τα Χριστούγεννα και τα Σαββατοκύριακα και από τα 16 στα 15 ευρώ τις καθημερινές. Η διετής συμφωνία για τη μεταβίβαση της λειτουργίας του Κέντρου στην εταιρεία Γ. Παράσχος, που λειτουργεί και το Καϊμακτσαλάν, «χάλασε» την τελευταία στιγμή και έτσι την ευθύνη της λειτουργίας διατηρεί και φέτος ο Δήμος Νάουσας.

Παρνασσός
Υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού άνοιξε στις 17 του μηνός με τέσσερις αναβατήρες σε λειτουργία, και από χθες φοράει τα καλά του για να υποδεχτεί τους εκδρομείς των «λευκών» Χριστουγέννων. Οι τιμές παρέμειναν «παγωμένες» στα περσινά επίπεδα (30 ευρώ για Σαββατοκύριακα και αργίες, 15 ευρώ για τις καθημερινές), με απόφαση της διοίκησης να απορροφηθούν το ΦΠΑ και οι υπόλοιπες αυξήσεις που ανέβασαν το λειτουργικό κόστος. Μάλιστα, όπως είπε στο «Εθνος» η υποδιευθύντρια Σοφία Σιορώκου, αναμένεται να γίνουν και ειδικές προσφορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δράμα
Ανοίγει ξανά το Φαλακρό

Επανέναρξη λειτουργίας, μετά έναν χρόνο που παρέμεινε κλειστό, ετοιμάζεται να κάνει το Χ.Κ. του Φαλακρού Δράμας. Τα προβλήματα που δεν επέτρεψαν πέρυσι τη λειτουργία του ξεπεράστηκαν, τα υπέρογκα χρέη ρυθμίστηκαν και μετά την απαραίτητη συντήρηση των εγκαταστάσεων το βορειότερο χιονοδρομικό της χώρας ετοιμάζεται να ανοίξει σήμερα με ημερήσιο κόστος 15 ευρώ για τους ενηλίκους και 4 ευρώ για τα παιδιά. Με προσφορές προς τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, που φτάνουν έως και το 40% σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να ανοίξει τις πίστες του και το Χ.Κ. του Ελατοχωρίου στην Πιερία. Το ημερήσιο κόστος χρήσης έπεσε στα 10 ευρώ για το Σαββατοκύριακο από 15 πέρυσι και στα 8 ευρώ τις καθημερινές, έναντι 10 ευρώ την περσινή σεζόν. Η ετήσια κάρτα κοστίζει 100 ευρώ, από 150, ενώ καθιερώθηκε για πρώτη χρονιά και οικογενειακή κάρτα, με επιπλέον έκπτωση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: