25.12.11

Το επόμενο μεγάλο αγκάθι...


Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να μονοπώλησε τα προηγούμενα 24ωρα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η κυβερνητική κρίση που προκάλεσε, ωστόσο, δεν είναι το μόνο αγκάθι του... κ. Λουκά Παπαδήμου, αυτό το διάστημα. Υπάρχει κι ένα ακόμα, σχεδόν παράλληλο, το εργασιακό.

Ήδη, η κυβέρνηση έχει εκτεθεί έναντι της τρόικας με την απόφαση να μεταθέσει για αργότερα την συζήτηση για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 15%, οπότε τα περιθώρια κινήσεων της στο να αντιμετωπίσει το άλλο βασικό αίτημα του κ.Τόμσεν, που δεν είναι άλλο από την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, περιορίζονται απελπιστικά.

Ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα και η συζήτηση για την κατάργηση του κατώτατου μισθού, μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στην αγορά εργασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει απορρυθμιστεί. Κατά συνέπεια, η κοινωνική αντίδραση που θα μπορούσε να προκληθεί εξ αυτού του λόγου, θα ήταν μεγάλη.

Ωστόσο, μετά την απόφαση για αναβολή της συζήτησης των μειώσεων στις επικουρικές, οι δυνατότητες αντίστασης και σε αυτό το «τροικανό» αίτημα είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτες…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: