11.12.11

Κύπρος: Επικρίσεις Δ. Χριστόφια κατά της αντιπολίτευσης...


Στα 345 εκατ. ευρώ ετησίως ανέρχονται οι απώλειες εσόδων του κυπριακού κράτους λόγω καταψήφισης κυβερνητικών προτάσεων νόμου από... την πλειοψηφία της Βουλής, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας στο συνέδριο του εξωκοινοβουλευτικού κομματος των ΕΔΗ, ο Κύπριος πρόεδρος δεν έκρυψε τη δυσφορία του, γιατί η συνεργασία με την πλειοψηφία της Βουλής δεν ήταν πάντοτε αγαστή και όχι, όπως είπε με υπαιτιότητα της κυβέρνησης.

Κάνοντας λεπτομερή αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί ο κ. Χριστόφιας επισήαμνε ότι μόνο επί δικής του θητείας ακολουθείται σταθερά πολιτική μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγόρησε μάλιστα όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «μέσα από πολιτικές ψηφοθηρίας και ικανοποίησης ημετέρων προέβαιναν σε αλόγιστες προσλήψεις χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα».

Τέλος, εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ο Δ. Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση προς όλους, πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς εταίρους, για αυτοσυγκράτηση και κοινή προσπάθεια για να μπει ξανά η κυπριακή οικονομία σε ανοδική τροχιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: