28.12.11

Ξενοδοχείο... φυλακη!...


Χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα, το Långholmen Hotell στεγάζεται σε μια παλιά φυλακή Crown. Μετά από πλήρη ανακαίνιση, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει τώρα πια το... πιο υπέροχο μουσείο της Στοκχόλμης.

(Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τις δείτε όλες)

Τα μοντέρνα δωμάτια στο Långholmen διαθέτουν επίπλωση υψηλής αισθητικής και έχουν διατηρήσει πολλά αυθεντικά χαρακτηριστικά. Όλοι οι επισκέπτες έχουν το κλειδί τους, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωινό τους δεν αποτελείται μονό από ψωμί και νερό αλλά από εκλεκτά εδέσματα και μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Το Långholmen Hotell προσφέρει στους επισκέπτες μια ασυνήθιστη και ιστορικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μια όμορφη πινακοθήκη, που χρονολογείται από το 1866, βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο. Η περιοχή αυτή δημιουργεί ένα όμορφο, ανοιχτό αίθριο. Η παλιά είσοδος των φυλακών έχει μετατραπεί σε ρεσεψιόν και περιλαμβάνει ένα 24ωρο καφέ.

Το Långholmen Restaurant προσφέρει σύγχρονη σουηδική κουζίνα. Το πανδοχείο στεγάζεται στην οικία Alstavik, η οποία χρονολογείται από το 1670. Η αίθουσα δεξιώσεων και το κελάρι των κρασιών διατίθενται για ιδιωτικές ή επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Το πιο μαγευτικό μουσείο φυλακών της Στοκχόλμης είναι ανοιχτό καθημερινά ενώ ξεναγήσεις γίνονται τα Σαββατοκύριακα.

Για να ανακαλύψετε το υπόλοιπο της Στοκχόλμης, απλά διασχίστε τη γέφυρα και εξερευνήστε τα πολυάριθμα καταστήματα, γκαλερί και θέατρα της πόλης. Δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων είναι διαθέσιμη και ο σταθμός Hornstull του μετρό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: