2.12.11

ΧΑ: Επιστρέφουν τα σενάρια της ανόδου...


Ρεπορτάζ Νίκος Θεοδωρόπουλος
Το σενάριο της ανόδου επανήλθε στα κείμενα των αναλυτών, για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μερίδα χρηματιστών που ζει από κοντά τις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις των επενδυτών λέει ότι η αγορά έχει πιο πολλές πιθανότητες να ανέβει και τις λιγότερες να ... «πέσει.»

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν μια επιβεβαίωση για τους αναλυτές που υποστήριζαν το ανοδικό σενάριο.

Ο γενικός δείκτης εμφάνισε κέρδη απο τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών και διατηρήθηκαν μέχρι τη λήξη τους.

Οι διακυμάνσεις όμως ήταν έντονες.

Τα χρηματιστηριακά «σκαλοπάτια» του γενικού δείκτη ήταν ανοδικά και το υψηλότερο έγινε μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Ανήλθε στις 688,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 2,4%. Σχεδόν το σύνολο των μετοχών του FTSE-20 κατέγραφε κέρδη έως 5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ZTrade.gr, στη λίστα των κερδισμένων ήταν ο τίτλος του Τιτάνα με 4,6%. Ακολουθούσαν ο ΟΠΑΠ με 4,5% , η Marfin Popular Bank με 4,35% , η Μοτορ Όιλ με 3,33%. Η λίστα συμπληρώθηκε με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Η Alpha Bank κέρδιζε 3,48%, η Εθνική Τράπεζα με 3,19% , η EFG Eurobank με 2,75% , και η μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς ανήλθε στην κορυφή σημειώνοντας άνοδο 4,6%. Όσο πλησίαζε η λήξη των συναλλαγών έγιναν μικρές ανακατατάξεις . Η μετοχή του Τιτάνα έκλεισε με άνοδο κατά 6,18% στα 11,68 ευρώ και η Marfin Popoular Bank με 5,65%. Αυξημένα κέρδη εμφάνισαν και οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE-20. Κόντρα στο ρεύμα κινήθηκε η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με πτώση κατά 0,18% και ο τίτλος της εταιρείας Folli –Follie έπεσε 0,39%.

Πάντως η θετική έκπληξη για τους χρηματιστές και τους επενδυτές ήταν ότι ο γενικός δείκτης ανήλθε στο υψηλότερο σημείο της συνεδρίασης. Έκλεισε με κέρδη ύψους 2,87% στις 690,60 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε στα 34,1 εκατ. ευρώ. Θετικό πρόσημο εμφάνισαν 103 μετοχές ,119 με αρνητικό και 134 παρέμειναν σταθερές.

Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, υπεύθυνος ανάλυσης της Εμπορικής Τράπεζας διαπιστώνει στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση ότι αντέχει προς το παρόν η αντίσταση «κλειδί» των 686 μονάδων του γενικού δείκτη και ο επόμενος πιθανότερος αρχικός ανοδικός στόχος είναι οι 710 με 715 μονάδων. Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος θεωρεί ότι η επόμενη σημαντικότερη αντίσταση σε ορίζοντα τριών και τεσσάρων εβδομάδων είναι η ζώνη των 729 και 735 μονάδων...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: