15.12.11

Εξασφαλίζει την πρόκριση με νίκη ο Ολυμπιακός...


ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ απόψε (21.00, Novasports 3) την Καντού (5-3) και διατηρώντας το αήττητο στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός (4-4) μπορεί αφ' ενός να εξασφαλίσει μια ώρα αρχύτερα την πρόκριση στο ΤΟΡ 16 (αν η Μπιλμπάο ηττηθεί στην έδρα της Φενέρ) και αφ' ετέρου να πάει στο Νανσί την τελευταία αγωνιστική με μοναδικό μέλημα να...

καταλάβει όσο ψηλότερη θέση μπορεί στην τελική βαθμολογία του ομίλου.

Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος η πρωτιά δεν έχει κριθεί.

Εκ των πραγμάτων, με νίκη από 2 πόντους και πάνω καλύπτει και τη διαφορά της ήττας του (64-63) στην Ιταλία, η οποία έχει αφήσει... ψυχικό τραύμα στον Αμερικανό Κάιλ Χάινς για εκείνο το άτσαλο και άστοχο μπάσιμο στην εκπνοή, που στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους.

«Παίζουμε με μία ομάδα που δίκαια έχει περάσει ήδη στους "16" και της αξίζουν συγχαρητήρια. Μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή στο σετ παιχνίδι. Εχει έμπειρους παίκτες (Μπαζίλε, Μαρκονάτο), καλούς πλέι μέικερ και υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Επιπλέον οι ψηλοί της είναι αποτελεσματικοί. Ο Σερμαντίνι μέσα στο καλάθι και ο Μαρκονάτο στο σουτ από μέση απόσταση» ήταν η σύντομη ακτινογράφηση της ιταλικής ομάδας που έκανε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Ο «Ντούντα», που συνήλθε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, έδωσε το σύνθημα: «Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και ο κόσμος να αντιληφθεί την κατάσταση και να μας στηρίξει».

Το μοναδικό μικροπρόβλημα που τον απασχόλησε ήταν το αιμάτωμα στο πόδι που απέκτησε ο Βασίλης Σπανούλης στην προπόνηση της Δευτέρας. Ωστόσο, θέμα συμμετοχής του στο ματς δεν τίθεται καν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πίεση, αφού έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο. Θα ήταν όμως λάθος να επαναπαυτούμε και να μη διεκδικήσουμε την ψηλότερη δυνατή θέση. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, επιθετική στην άμυνά της και διαθέτει έναν σούπερ σταρ, τον Βασίλη Σπανούλη», υποστήριξε από την πλευρά του ο συμπαθής κόουτς της Καντού, Αντρέα Τρινκέρι, που έχει από την αρχή της σεζόν δίπλα του τον Λέλε Μολίν, πρώην συνεργάτη του Μεσίνα και υπηρεσιακό προπονητή στην περσινή Ρεάλ. «Το μυστικό είναι να είμαστε αθόρυβοι αν θέλουμε να κλέψουμε το ματσάκι», πρόσθεσε ο Γεωργιανός σέντερ, Γκεόργκι Σερμαντίνι.
Γ.ΝΤ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: