24.12.11

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο...


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε ο... Αρχιεπίσκοπος, «τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες: τα θέματα της Αρχιεπισκοπής που είναι τεράστια αυτή την εποχή και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα».

«Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, «μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους», ενώ συνολικά για τα θέματα της Εκκλησίας, γνωστοποίησε πως αμέσως μετά τις γιορτές αντιπροσωπεία μελών της Ιεράς Συνόδου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι εκτός από τις ευχές που αντήλλαξε με τον Αρχιεπίσκοπο, συζητήσαν τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να τη συνδράμει στο έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία. Παράλληλα εξετάστηκε και η στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στη βοήθεια των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες μέρες, «θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα γίνουν, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: