26.12.11

Η άγνωστη "εμπλοκή" του Ι. Μουρμούρα στην υπόθεση Βατοπεδίου...


kourdistoportocali
Από τον Αντώνη Μάριο-Παπαγιώτη

Κατά την ημέρα της ανακοίνωσης ότι ο κ. Ιωάννης Μουρμούρας θα κατέχει θέση αξιωματούχου στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μια σχετική αναζήτηση του ονόματός του στη μηχανή αναζήτησης της google, ξάφνιαζε. Στα λήμματα για τον... ακαδημαϊκό δεν εμφανίζονταν κάποιες αναφορές σε τυχόν έγκυρα άρθρα του για τα οικονομικά και συγκεκριμένα τα μικροοικονομικά ανοιχτής οικονομίας που ειδικεύεται. Στις πρώτες σελίδες του google search, δεν έβλεπε κανείς κάποια παρέμβασή του για την οικονομία ή κάποια διάκρισή του για την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία. Όλες, σχεδόν, οι παραπομπές σχετίζονταν με...
την κατάθεση που είχε δώσει στη Βουλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου και οι περισσότεροι τίτλοι είχαν μία συγκεκριμένη θεματική: "Καίει την κυβέρνηση Καραμανλή ο Μουρμούρας".
Στη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή, ο Ιωάννης Μουρμούρας είχε τοποθετηθεί ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και αργότερα, ως πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Υπήρξε δηλαδή ιδιαίτερα ευνοημένος κατά την Νεωκαραμανλική Εποχή. Από τη θέση αυτή, είχε καταθέσει το 2008 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι 8 από τα 31 συμβόλαια που συνήφθησαν μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου στο πλαίσιο των ανταλλαγών ήταν άκυρα, καθώς οι εν λόγω εκτάσεις είναι δασικές αλλά αποχαρακτηρίστηκαν παράνομα.
Πολλοί υποστηρίζουν σήμερα -που λίγο έχουν αλλάξει οι e-αναφορές που αφορούν τον υφυπουργό Οικονομικών, ενώ απλά έχει προστεθεί η καταγεγραμμένη πια εμπιστοσύνη του κ. Σαμαρά στο πρόσωπό του- ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο κ. Μουρμούρας συμμετείχε εμπράκτως στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Προχωρώντας το σκεπτικό -που ευκόλως κανείς μπορεί να εντάξει στα πλαίσια της... συνομωσιολογίας- καραμανλικά -και μη- στελέχη θεωρούν τώρα ότι το σχέδιο αρχηγοποίησης Σαμαρά είχε ξεκινήσει τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια και η ομάδα κρούσης που δημιουργήθηκε γύρω του, έκανε τα πάντα για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Η μουρμούρα για το πρόσωπο του κ. Μουρμούρα έχει ανάψει από προχθές, όπου αναζωπυρώθηκε η μνήμη των ημερών του "σκανδάλου του Βατοπεδίου", μετά και την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ.
Νομίζω θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον να επικοινωνήσει τη γνώμη του για την υπόθεση και σήμερα, που άλλαξε πόστο ο κ. Μουρμούρας, όπως ενδιαφέρουσα θα ήταν και μια σχετική δημόσια κατάθεση του προέδρου της Νέας ΠΟΛ. ΑΝ....
http://press-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: