2.12.11

Ζητούν την απόλυσή του από το BBC...


Απλώς ένα αστείο ήταν τα σχόλια για την... εκτέλεση των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ο Jeremy Clarkson μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε με τηλεοπτική του συνέντευξη. Οι πρόεδροι των εργατικών σωματείων ζητούν την απόλυσή του, καθώς... «τα σχόλιά του ήταν εντελώς εξοργιστικά και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αναζητούμε επειγόντως νομική βοήθεια ώστε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε εναντίον του ίδιου και του BBC. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους έχουν σοκαριστεί. Ενώ αυτός ζει οδηγώντας γρήγορα αυτοκίνητα, εκείνοι εργάζονται για να λειτουργεί σωστά η κοινωνία μας. Καλούμε το BBC να απολύσει τον Jeremy Clarkson αμέσως».

Ο πρωθυπουργός David Cameron επισήμανε ότι «ήταν ανοησίες αυτά που είπε», ενώ ο ηγέτης των Εργατικών Ed Miliband τόνισε: «Είναι απολύτως ντροπιαστικά και αηδιαστικά».

Ο ίδιος ο Jeremy Clarkson απολογήθηκε προκειμένου να κατευνάσει την οργή των σωματείων, των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ζήτησε συγγνώμη που προσέβαλε τους ανθρώπους, αλλά επέμεινε ότι τον έχουν παρεξηγήσει.

Όπως εξήγησε στη Sun: «Απλώς αστειευόμουν θέλοντας να τονίσω την ανάγκη του BBC να είναι αμερόληπτο. Αν ακούσετε όλη τη συνέντευξη, θα δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μάλιστα, ξεκίνησα στηρίζοντας τους απεργούς. Μετά είπα, επειδή ακριβώς είναι το BBC κα πρέπει να είμαι αμερόληπτος, ότι πρέπει να τους πυροβολήσουμε. Οι πιο πολλοί που διαμαρτύρονται δεν έχουν δει όλη τη συνέντευξη. Είναι μία σπασμωδική αντίδραση. Θα πρότεινα στα σωματεία να δουν όλη τη συνέντευξη και να δούμε μετά αν ακόμη αισθάνονται προσβεβλημένοι».

Σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ, ανέφερε: «Δεν σκόπευα με κανέναν τρόπο να με πάρουν σοβαρά με αυτά τα σχόλια, καθώς πιστεύω ότι είναι πολύ ξεκάθαρα αν τα δείτε στο σύνολο του κειμένου. Αν το BBC κι εγώ αδικήσαμε οποιονδήποτε, μετά χαρά να απολογηθώ εγώ και για τους δυο μας». Από το BBC σχολίασαν: «Αισθανόμαστε πως δεν ήταν δίκαια η κρίση».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: