2.12.11

Επιστρέφουν για αξιολόγηση στις 12 Δεκεμβρίου...


Την επιστροφή των μελών της τρόικας στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, για να ασχοληθούν με τη νέα δανειακή σύμβαση, ανακοίνωσε ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.
Την επιστροφή των μελών της τρόικας στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, για να ασχοληθούν με τη νέα ...

δανειακή σύμβαση, ανακοίνωσε ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το Δ.Σ. του Ταμείου θα συνεδριάσει τη ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου για να εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης που υπέβαλε την Τρίτη το βράδυ ο κ. Πόουλ Τόμσεν. Πιστεύεται ότι ο επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα εισηγείται την έγκριση της 6ης δόσης (2,2 δισ. ευρώ το μερίδιο του ΔΝΤ), αν και αναμένεται ότι θα ασκεί κριτική για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος.

Τα μέλη της τρόικας επιθυμούν να διαπιστώσουν εάν έχουν γίνει όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, για να δικαιολογείται η συζήτηση για το νέο πρόγραμμα με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Πηγή τόνισε χαρακτηριστικά ότι "καταλυτικό στοιχείο θα είναι η συμφωνία για το "κούρεμα"" και πρόσθεσε ότι "είναι κάτι που αναφέρει στην έκθεση του κ. Τόμσεν.

Το PSI
Σύμφωνα με την πηγή στην έκθεση αναφέρεται ότι το PSI παραμένει το καίριο ζήτημα και ο κ. Τόμσεν φέρεται να εύχεται αυξημένη συμμετοχή της τάξης του 95%. Με τα σημερινά δεδομένα αποκλείεται η συμμετοχή να ξεπεράσει το 85%, αν και οι διαπραγματεύσεις και οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Ο κ. Ράις προειδοποίησε ότι η προσοχή αυτήν τη στιγμή πρέπει να είναι στραμμένη στο πρώτο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν λαμβάνει μέρος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα για το PSI, δεν παρεμβαίνει, απλώς παίζει ρόλο παρατηρητή.

Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: