23.10.09

Ο διάδοχος του Concorde;...


Πολλοί ζήλωσαν τη δόξα του Concorde, κανένας όμως δεν τόλμησε ως σήμερα να παρουσιάσει ένα υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος.

Το ταχύτερο αεροπλάνο για συμβατικές μετακινήσεις σήμερα κατασκευάζεται από την Cessna και η ταχύτητά του βρίσκετια στο επίπεδο των 0,95 Mach (1 Mach είναι η ταχύτητα του ήχου), ωστόσο μια εταιρεία υπόσχεται πως οι πολυάσχολοι επαγγελματίες του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πολύ πιο γρήγορο μέσο μετακίνησης.

Η Aerion φιλοδοξεί να...


κατασκευάσει ένα τζετ που η ταχύτητά του θα φτάνει το 1,6 Mach. Το αεροσκάφος, εάν βέβαια η εταιρεία καταφέρει να το κατασκευάσει, θα μπορεί να καλύψει την απόσταση μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης σε λιγότερο από 4,5 ώρες, όταν ένα "παραδοσιακό" αεροπλάνο χρειάζεται σήμερα κάτι περισσότερο από 7 ώρες.

Σε αντίθεση με το Concorde, το αεροπλάνο, που για την ώρα ονομάζεται Aerion Supersonic Business Jet δεν πρόκειται να ενταχθεί σε κάποιο συμβατικό πρόγραμμα δρομολογίων. Με δυνατότητα μεταφοράς 8-12 επιβάτες απευθύνεται σε μια σχετικά ολιγάριθμη ελίτ επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών και, ίσως, αυτό να δικαιολογεί και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Aerion στην εξεύρεση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα.
enet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: