31.10.09

Συνελήφθη ύποπτος για προμήθεια όπλων στη «Σέχτα Επαναστατών»...

Το ΒΗΜΑ πρωτοστατεί, ως συνήθως, σε δημοσιεύματα σκοπιμότητας, κατευθυνόμενα από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ. Δε λέει κανείς να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες της Αστυνομίας. Αλλά μια στοιχειώδης αξιολόγηση των όποιων πληροφοριών από μια εφημερίδα, που θέλει να λέγεται "μεγάλη" , δε νομίζουν ότι πρέπει να γίνεται; Θαυμάστε τον τρόπο, με τον οποίο θέλουν να περάσουν την αγχώδη προσπάθεια της Αστυνομίας να συνδέσει το κοινό έγκλημα με την τρομοκρατία:
Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη «νέα γενιά τρομοκρατών», μετά κι από την αιματηρήεπίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευήςτο βράδυ της 27ης Οκτωβρίου.Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε...

συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικήςσυνέλαβεστην Ραφήνα,μαζί με έναν συνεργό του, 39χρονοποινικόγια τον οποίο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ήταν προμηθευτής όπλων της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» . Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι μετά από καταδίωξη στηνλεωφόρο Λαυρίου και στην περιοχή του Μαρκοπούλου.

Στην κατοχή τουσυλληφθέντα, μέσα σε σακ βουαγιάζ από το οποίο επιχείρησε να απαλλαγεί, βρέθηκαν ένα όπλο ανατολικής προέλευσης, αλεξίσφαιρα γιλέκα κι ασύρματοι. Ο 39χρονοςείχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες Τραπεζών και ήτανσυνεργός του καταζητούμενου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα , ο οποίος επίσης είχε διασυνδέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.Επίσηςείχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους ποινικούς για την αιματηρή εξέγερση στον Κορυδαλλό το 1995 και την δολοφονία συγκρατούμενού του.

Τις τελευταίες εβδομάδεςη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρισκότανστα ίχνητου, αφού είχε ενδείξεις για επαφές με υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατων» και τους προμήθευεόπλα και χειροβομβίδες.ΗΑντιτρομοκρατική Υπηρεσίααποφάσισε να προχωρήσειτην Παρασκευή στην σύλληψητου 39χρονου όταν συγκέντρωσε σειρά στοιχείων -και με την βοήθεια του συστήματος υποκλοπών- ότι σχεδίαζε εκείνη την ημέρα ληστεία υποκαταστήματος Τραπέζης σε περιοχή της Αττικής.

Τους τελευταίους μήνες ηΕΛ.ΑΣ διαθέτει πληροφορίες γιαδιασυνδέσειςτου κοινού εγκλήματος μεομάδεςαντάρτικου πόλης. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες,υπάρχει κοινή δράση ποινικώνκαι μελών ενόπλων οργανώσεων σε ληστείες Τραπεζών, ενώ δύο - τρεις γνωστοί ποινικοίπρομηθεύουν οπλισμό σε νεαρούς «αντάρτες πόλεων».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: