31.10.09

Η σκουριά ποτέ δεν κοιμάται ...

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ να το κάψεις, παρά να σκουριάσεις». Είναι ένας στίχος του κ. Ν. Υoung- από τους γνωστούς χίπηδες τροβαδούρους της δεκαετίας του ΄60, που άλλαξε εκατό φορές και επιβιώνει δημιουργικά μέχρι και σήμερα. Είναι ένας στίχος που γράφτηκε για έναν «τρελαμένο» καλλιτέχνη που είχε «κάψει» το μυαλό του από τις καταχρήσεις. Ωραίος στίχος, αλλά ως συμβουλή, ταιριάζει απόλυτα στη νέα κυβέρνηση.

Καλύτερα να το κάψουν, παρά να μείνουν στα στερεότυπα. Δεν είναι τόσο η κατάσταση στην Οικονομία, που είναι τραγική. Είναι κυρίως η...
κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, που είναι ακόμα χειρότερη.

Η κοινωνία έχει αγριέψει πολύ. Δεν ανέχεται πολλά- πολλά. Είναι έτοιμη να κατασπαράξει ακόμα κι εκείνον που προ ολίγου έχει αποθεώσει. Και δεν συγχωρεί.

Κάποιοι στην κυβέρνηση στέκονται στις «μυστικές» δημοσκοπήσεις. Και δίνουν το μήνυμα της αδράνειαςμπορούμε να περιμένουμε γι΄ αυτό, μπορούμε να συζητάμε αενάως για εκείνο. Μπορούμε να εξαγγέλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι δεν θα γίνουν, διότι οι πολίτες θέλουν να τα ακούσουν.

Ε, λοιπόν, δεν θέλουν να τα ακούσουν. Θέλουν να τα δουν να γίνονται. Μπορεί τα δημοσιονομικά να είναι στο χειρότερο σημείο από την εποχή του Τρικούπη, αλλά οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τον κ. Γ. Παπανδρέου να δηλώνει ότι «λεφτά υπάρχουν». Ε, αφού υπάρχουν, να τα δούμε κι εμείς. Η επιτυχία του λάθους
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Και η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος τρόπος για να τις αντιμετωπίσει. Καλύτερα δύο λάθος επιλογές σήμερα, παρά δέκα σωστές αποφάσεις μεθαύριο.

Διότι μεθαύριο δεν υπάρχει για την ελληνική κοινωνία.

Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. που ψάχνουν ψηφοφόρους, όπως και ο κ. Αλ. Τσίπρας που ψάχνει κοινωνικά στηρίγματα, έχουν την πολυτέλεια να ζητούν μοριοδότηση Δημοσίου για τα θύματα των stage. Η κυβέρνηση δεν την έχει- διότι από πίσω ακολουθεί μία άλλη στρατιά νέων ανέργων. Αλλά έχει την ευθύνη να δώσει διέξοδο και στους μεν και στους δε.

Καλύτερα να το κάψεις, παρά να σκουριάσεις. Κανείς δεν ζητά θαύματα. Θα γίνουν λάθη- όλοι το ξέρουν. Αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις λάθος, παρά να μην κάνεις το παραμικρό.
Του
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ από την στήλη ΑΙΧΜΕΣ στα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: