19.10.09

Γενέθλια με εκπλήξεις...

ΟΙ «SIMPSONS» ΕΙΚΟΣΑΡΙΣΑΝ...
Τα είκοσι έκλεισε η θρυλική οικογένεια «The Simpsons» και γιορτάζει τα γενέθλιά της με διαγωνισμούς, επετειακά επεισόδια και πολλές εκπλήξεις.

Η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στους τηλεθεατές του σίριαλ με έναν διαγωνισμό που θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Οσοι λοιπόν έχουν ταλέντο στη ζωγραφική θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να σχεδιάσουν ένα νέο χαρακτήρα για να πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο της σειράς.

Ο διαγωνισμός θα...


γίνει μέσω Ιντερνετ και ο νικητής, πέρα από το ότι θα δει το δημιούργημά του να παίρνει σάρκα και οστά στη μικρή οθόνη, θα ταξιδέψει μέχρι το Λος Αντζελες για να συναντήσει από κοντά τους παραγωγούς της αγαπημένης του σειράς.

Η οικογένεια «Simpsons» ξεκίνησε να προβάλλεται στο κανάλι Fox στις 17 Δεκεμβρίου του 1989, στην Ελλάδα μεταδίδεται από το «Μακεδονία TV» και μέσα στα είκοσι αυτά χρόνια παρουσίας της στη μικρή οθόνη κατάφερε να αποσπάσει 24 Βραβεία ΕΜΜΥ, 22 βραβεία Ανι και ένα Πιμπόντι. Η σειρά περιγράφει με σατιρικό τρόπο τη ζωή μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας, την οποία αποτελούν ο Χόμερ ή αλλιώς Ομηρος, η Μαρτζ, ο Μπαρτ, η Λίσα και η Μάγκι.

Η καθημερινή τους ζωή διαδραματίζεται στη φανταστική πόλη του Σπρίνγκφιλντ και ο δημιουργός της είναι ο Ματ Γκρόνιγκ. Είναι η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, ενώ πρόσφατα αναδείχτηκε σε μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης. Απέκτησε το δικό της αστέρι στη λεωφόρο της δόξας, ενώ το 2007 οι ήρωες της σειράς ζωντάνεψαν για χάρη του κινηματογραφόφιλου κοινού.

Τα σενάρια, εκτός από χιούμορ, έχουν και πολλές δόσεις σάτιρας της αμερικανικής και γενικά της σύγχρονης κοινωνίας με κριτική σε πολλά επίπεδα. Θέματα όπως η ομοφοβία, ο αλκοολισμός, ο εθνικισμός, μέχρι και η συμπεριφορά του προέδρου Μπους έχουν περάσει από επεισόδια της σειράς. Τις φωνές τους έχουν δανείσει κατά καιρούς σε ήρωες της σειράς οι Ρίγκο Σταρ, Ντάστιν Χόφμαν, Μάικλ Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μπρουκ Σιλντς, Τζέιμς Μπράουν, Μισέλ Πφάιφερ, Πολ Μακάρτνεϊ, Γκλεν Γκλόουζ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κερκ Ντάγκλας, αλλά και τα μουσικά συγκροτήματα «Aerosmith», «Red Hot Chili Peppers», «The Ramones», «Smashing Pumpkins» κ.ά. *
ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: