23.10.09

Μπριγιάν...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου πήρε «θαμπό δαχτυλίδι» από τον Σημίτη. Σε καλό δεν του βγήκε, ώσπου το πέταξε στο ποτάμι και το ξαναβρήκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. Στη Ν.Δ. πάλι όλοι λένε πως ο Καραμανλής υποσχέθηκε στην Ντόρα «μπριγιάν». Έτσι όμως όπως εξελίσσονται τα πράγματα, είναι να αναρωτιέσαι αν το γαλάζιο κόσμημα διαδοχής είναι από αυτά που διαφημίζονται σε τελεμάρκετινγκ.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει με όλα αυτά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Με κοσμήματα καμία. Ούτε με διαδικασίες. Είναι ο...

...Δημήτρης Σιούφας που- ενώ δύο χρόνια ήταν πρόεδρος της Βουλής κι απείχε ως θεσμικός από τις εσωκομματικές διαδικασίες έσπευσε να ηγηθεί της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο Βαγγέλης ούτε κομματικό αξίωμα έχει ούτε υποψήφιος αρχηγός είναι- κι ας δέχθηκε παροτρύνσεις, πιέσεις ή διακριτικές εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τι είναι λοιπόν; Ελεύθερο ηλεκτρόνιο. Και μάλιστα σε συνεχή κίνηση. ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ είναι και η Ν.Δ. Μέσα σε δέκα μέρες πήγε από Συνέδριο σε εκλογή από τη βάση. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη κι έχει κενά. Ο Βαγγέλης έχει καλή σχέση με τον Αβραμόπουλο. Δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά. Ενώ- πώς να το κάνουμε;- είναι από την Κρήτη. Και στη λίστα υπογραφών υπέρ Ντόρας εντοπίζονται και αρκετοί νοματαίοι δικής του επιρροής. Παρ΄ όλ΄ αυτά, ο Μεϊμαράκης δεν μπαίνει σε τροχιά γύρω από το Μητσοτακέικο. Αφού δεν κατέβηκε ο ίδιος υποψήφιος, δημιουργήθηκε προς στιγμήν η εντύπωση πως θα κατεβάσει τον Άρη με ολίγη από Καραχάλιο. Ούτε αυτό έγινε.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ θεωρεί λάθος να γίνει η εκλογή από τη βάση στις 6 Δεκεμβρίου- ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Προτείνει εκλεκτορικό σώμα εκατό χιλιάδωνπου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδέονται ιστορικά με τη Ν.Δ.- κι όχι ανοιχτή βάση. Και ζητά να επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή την εκλογή αρχηγού από τον κόσμο κι όχι το Συνέδριο. Κατά σύμπτωση η Κεντρική Επιτροπή είναι το κομματικό σώμα που τον εξέλεξε Γραμματέα με συντριπτικό ποσοστό. Είναι επίσης μια ευκαιρία να γίνει συζήτηση. Συζήτηση για τη διαδικασία ή την ήττα- κάτι που δεν θέλουν ο Καραμανλής, η Ντόρα, ο Σιούφας και Σία.

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν είναι τύποι που σκαμπάζουν από πυρηνική φυσική. Ωστόσο, το ελεύθερο ηλεκτρόνιο μπορεί να αποσταθεροποιήσει έναν πυρήνα, προκαλώντας έκρηξη. Θέλει το μπαμ ο Μεϊμαράκης; Προς το παρόν φαίνεται να το διασκεδάζει.
(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: