25.10.09

Ο Μπλούμπεργκ κέρδισε τον... Χάρι Πότερ...

Ακόμα και 140 εκατ. δολάρια είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ για την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου της Ν. Υόρκης, ποσό που έχει προκαλέσει αίσθηση και συζητήσεις στις ΗΠΑ.
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ (δεξιά) με τον πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης Ρ. Τζουλιάνι Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ (δεξιά) με τον πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης Ρ. Τζουλιάνι. Οπως επισημαίνουν οι New York Times ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα που έχει διαθέσει ποτέ πολίτης της χώρας προκειμένου να ανέλθει σε ένα δημόσιο αξίωμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως αν ληφθούν υπόψιν οι προηγούμενες δύο προεκλογικές εκστρατείες ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα ...
έχει διαθέσει συνολικά 250 εκατ. δολάρια, όσο δηλαδή κόστισε στην κινηματογραφική εταιρεία Warner η παραγωγή της τελευταίας ταινίας της σειράς του Χάρι Πότερ.
Αντίπαλος του Μπλούμπεργκ στην κούρσα που οδηγεί στο Δημαρχείο του "Μεγάλου Μήλου" είναι ο Δημοκρατικός Γουίλιαμ Τόμσον, που όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα έχει διαθέσει 6 εκατ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της δικής του προεκλογικής εκστρατείας.

Για λογαριασμό του Μπλούμπεργκ εργάζονται 100 άτομα και όπως σημειώνουν οι New York Times, μόλις το 3% των επιχειρήσεων της πόλης έχει σήμερα τόσους υπαλλήλους.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: