10.10.09

Πακιστάν: Εντεκα οι νεκροί από την επίθεση εναντίον του αρχηγείου του στρατού...


Έντεκα νεκροί – έξι στρατιώτες, τέσσερις φρουροί και ένας πολίτης – είναι ο απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσαν σήμερα ένοπλοι Ταλιμπάν εναντίον του αρχηγείου του πακιστανικού στρατού στο Ραουαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.
«Δύο τρομοκράτες έχουν διαφύγει αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το μέρος που κρύβονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αρχιστράτηγος Ατχάρ Αμπάς, σημειώνοντας πως έχει αποκλειστεί η περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τη σύλληψη των δύο τρομοκρατών.Νωρίτερα, ο ...

εκπρόσωπος του στρατού είχε διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση είναι «απόλυτα υπό έλεγχο και ότι όλοι οι τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο έχουν σκοτωθεί».

Οι ένοπλοι, που επιχείρησαν να εισέλθουν στο συγκρότημα με ένα άσπρο φορτηγάκι, αντάλλαξαν πυρά με τους στρατιώτες για 40 λεπτά.

«Φορούσαν στολές του στρατού και προσπάθησαν να εισέλθουν στο αρχηγείο με ένα λευκό Σουζούκι γεμάτο με εκρηκτικά», δήλωσε αξιωματούχος της ασφάλειας στο πρακτορείο Reuters. «Όταν τους σταμάτησαν, άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδες», ανέφερε.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε άγνωστος, ο οποίος δήλωσε εκπρόσωπος των Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), με τηλεφώνημά του στον τηλεοπτικό σταθμό Geo. Η ΤΤΡ έχει την έδρα της στο νότιο Ουαζιριστάν, αλλά έχει παρουσία και στο υπόλοιπο Πακιστάν μέσω διάφορων άλλων ένοπλων οργανώσεων.

Η αιματηρή αυτή επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο στρατός ετοιμάζει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Χθες, 49 άτομα σκοτώθηκαν όταν ανατινάχθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε αγορά του Πεσαουάρ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: