22.10.09

Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ...

Πρόβαλε τη Γιορτή Φέτας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα...
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού το περίπτερο του Δήμου Ελασσόνας. Ο Δήμος Ελασσόνας συμμετείχε στην τριήμερη έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου, προβάλλοντας τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Ελασσόνας και την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας Ελασσόνας.
Εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αρίστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα της Ελασσόνας και να τα δοκιμάσουν.
Η...
Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας πρόβαλε ιδιαίτερα και την 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας Ελασσόνας, που θα γίνει το 2010, προσκαλώντας στην Ελασσόνα παραγωγούς, φορείς και κοινό σε μια προσπάθεια πανελλήνιας καθιέρωσης του θεσμού της Γιορτής Φέτας.
Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος οι παραγωγοί: Βίγλα Ολύμπου ΑΕΒΕ, Έξαρχος Ε. & Κ. & ΣΙΑ Ο.Ε., Έξαρχος Α.Ε., Καραγκιοζόπουλος Δημήτριος, Μαρογιάννης Δημήτριος και Σίμος Λάμπρος.
Τόσο η ποιότητα των προϊόντων, όσο και το στήσιμο του περιπτέρου της Ελασσόνας εισέπραξαν κολακευτικά σχόλια από επισκέπτες και φορείς. Ο πλούσιος μπουφές τυροκομικών προϊόντων του περιπτέρου, το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, η προβολή των αξιοθέατων της περιοχής, η εικαστική παρέμβαση με έργα από την έκθεση χαρακτικής που πλαισίωνε την 4η Γιορτή Φέτας και τα «πανό» προώθησης της 5ης Γιορτής Φέτας ανέδειξαν το περίπτερο του Δήμου Ελασσόνας σε ένα από τα καλύτερα του Φεστιβάλ.
Εκτός από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομάρχες και δημάρχους από όλη την Ελλάδα, φορείς σχετικούς με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, προμηθευτές και εκατοντάδες κόσμου το περίπτερο του Δήμου Ελασσόνας επισκέφτηκαν: η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, πρέσβεις ξένων χωρών, όπως της Μάλτας, της Ινδονησίας, της Γεωργίας και της Αιγύπτου, καθώς και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, κ. Αστ. Ροντούλης και του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηρώ Διώτη.
Ιδιαίτερη απήχηση είχε η παρέμβαση του αντιδημάρχου Ελασσόνας, κ. Τηλέμαχου Γκαμπέτα, ο οποίος μίλησε στον συνεδριακό χώρο του Φεστιβάλ αναπτύσσοντας ζητήματα της Ελασσόνας, σχετικά με τη φέτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής.
www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: