19.10.09

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ...


Η Γαλλία αρχίζει αύριο, 20/10, την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού της γρίπης H1N1, με τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του προσωπικού των νοσοκομείων, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν είχε ανακοινώσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου τη σειρά προτεραιότητας των κατηγοριών του πληθυσμού που θα εμβολιασθούν. Θα προηγηθούν τα άτομα που εργάζονται σε μονάδες ανάνηψης νεογνών και παίδων καθώς και σε ανθρώπους που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη ή πρόσωπα εν δυνάμει φορείς.
Ο ...
εμβολιασμός του υπόλοιπου πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο σε χίλια κέντρα που έχουν οργανωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί στις εγκύους, στα άτομα που φροντίζουν βρέφη κάτω των έξι μηνών, το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, τα μικρά παιδιά και άτομα με βεβαρυμένη υγεία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Le Figaro, η πλειοψηφία του πληθυσμού, το 60%, δεν έχει την πρόθεση να εμβολιασθεί για τον ιό της γρίπης H1N1.
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι παρήγγειλε περί τα εκατό εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του ιού.
Η εκστρατεία του εμβολιασμού, αλλά και το μέγεθος των παραγγελιών εμβολίων προκάλεσαν πολεμική στη Γαλλία, καθώς γιατροί και πολιτικοί κατήγγειλαν υπερτίμηση του κινδύνου.

"Ήμασταν υπερβολικοί " στον τομέα αυτόν, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρί Λε Γκιέν, πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης των Νοσοκομείων του Παρισιού, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αρχές κινήθηκαν επί πολύ περισσότερο πραγματιστικών δεδομένων, προγραμματίζοντας εμβολιασμό του ενός τρίτου του πληθυσμού. Ο θάνατος χθες ενός βρέφους 11 μηνών στο Παρίσι ανέβασε στους 33 τον αριθμό των νεκρών από τον ιό στη γαλλική επικράτεια, 25 από τους οποίους εντοπίζονται στις υπερπόντιες κτήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: