11.10.09

Αμηχανία, αγωνία, αναμονή...

ΑΜΗΧΑΝΙΑ στην Αγία Παρασκευή, καθώς η νέα κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη δείγμα προθέσεων. Δεν έχει καλέσει καν τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο για να συζητήσει μαζί του πότε και πώς θα τερματίσει τη θητεία του στο ραδιομέγαρο.

Οχι ότι εκείνος θα τα στυλώσει. Την αποζημίωσή του θα ζητήσει νορμάλ (όπως τη ζήτησε, και την πήρε, και ο προκάτοχός του), η οποία κυμαίνεται περί...

... το μισό «μύριο» -εκτός αν προκύψουν εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα ανοιχτή η πόρτα του ΣΚΑΪ και η φιλία με τον Γιάννη Αλαφούζο.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη, στελεχάκια και στελεχόπουλα της ΕΡΤ ο μεγαλύτερος εκνευρισμός συναντάται σε εκείνα με την πράσινη απόχρωση. Οι δεξιοί, βλέπετε, την ξέρουν τη μοίρα τους στο ραδιομέγαρο. Μειοψηφία ήταν και μειοψηφία παραμένουν. Οι προοδευτικές δυνάμεις, από την άλλη, σπάνε το κεφάλι τους για το πώς θα βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τον Π. Γερουλάνο και απάντηση δεν βρίσκουν. Προσωπικώς, προτείνω επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη και καφέ στην υπέροχη ταράτσα της οδού Κουμπάρη.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που βγαίνουν στο προσκήνιο για τα της ΕΡΤ, οι μισοί διαψεύδουν μετά βδελυγμίας και οι άλλοι μισοί διαμαρτύρονται σφόδρα για το πρόωρο «κάψιμο»! Δεν είναι λίγοι, πάντως, όσοι αναστέναξαν όταν έμαθαν για το στόρι με τον ανοιχτό διαγωνισμό, βάσει του οποίου θα πληρωθούν οι θέσεις των στελεχών στους δημόσιους οργανισμούς. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι ποιος θα υποβάλει βιογραφικό, αλλά ποιος θα κάτσει να το διαβάσει και να το «τσεκάρει». Και μέσα σε όλα αυτά, η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει διασπαστική προσπάθεια από μερίδα της ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ, που θέλει να φτιάξει (μαζί με την ηγεσία της ΔΑΚΕ-ΕΡΤ!) μια «άλλη» ομοσπονδία εργαζομένων, με την επωνυμία ΟΜΕ ΕΡΤ.
Aπό τη στήλη "Μέσα & media" του Χρ. Ξανθάκη (Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: