20.10.09

11 μονάδες μπροστά η Ντόρα, μέσα από το σταυρόλεξο της GPO...



Προβάδισμα της Ντόρας μέσα από μια δημοσκόπηση, που δεν είναι κι εύκολο να διακρίνει κανείς με ακρίβεια, τις τάσεις του σώματος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στις εκλογές, για την ανάδειξη αρχηγού του κόμματος. Άλλωστε, οι δημοσκόποι στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις, φάνηκαν μάλλον αναξιόπιστοι, κάνοντας προβλέψεις μακράν του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος. Η GPO, παρουσίασε απόψε στην εκπομπή του Πρετεντέρη ένα...
πραγματικό σταυρόλεξο. Πολλές δε από τις ερωτήσεις, είχαν μεταξύ τους τόσο λεπτές διαφορές, που αναρωτιέται κανείς για τη σκοπιμότητα της υποβολής τους στο δείγμα των ψηφοφόρων, που χρησιμοποίησαν. Τι διαφορά μπορεί να έχει η ερώτηση "ποιον θέλετε για αρχηγό; " , με το "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο; " . Εδώ μάλλον πρόκειται για ψυχολογικό τεστ. Στο "σταυρόλεξο" επίσης υπήρχαν οι ερωτήσεις, ποιος μπορεί να ενώσει, ποιος μπορεί να νικήσει, ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη αντιπολίτευση.
Εν πάση περιπτώσει, στο ερώτημα ποιον θέλουν για πρόεδρο της Ν.Δ. οι ψηφοφόροι του κόμματος, σύμφωνα με τη GPO, δίνουν 40,7 στη Ντόρα, 29, 8 στο Σαμαρά και 20,4 στον Αβραμόπουλο. Ο Ψωμιάδης δείχνει να είναι εκτός μάχης.
Ακόμη κι έτσι και με τη διαφορά αυτή, των περίπου 11 μονάδων υπέρ της Ντόρας, η μάχη δεν έχει κριθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: