19.3.24

Ρένα Δούρου: «Οδοστρωτήρας δημοκρατίας, δικαιωμάτων, οικονομίας η σημερινή κυβέρνηση...»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με νόμους περί δήθεν ενίσχυσης του ΕΣΥ ή των δημόσιων ΑΕΙ στην πραγματικότητα εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημόσια παιδεία... 

Και αυτό στο όνομα μεταρρυθμίσεων που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Αυτά παρατηρεί, μεταξύ άλλων η Ρένα Δουρου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στη Δυτική Αθήνα και Τομεάρχισσα Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην Βραδυνή της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή. 

“Οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να συσπειρώσει τις κοινωνικές δυνάμεις, στη βάση προγραμματικής αντιπολίτευσης, για εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση. Τη μόνη που μπορεί να γυρίσει σελίδα στον τόπο, βάζοντας τέλος στον οδοστρωτήρα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, οικονομίας, που αποτελεί η σημερινή κυβέρνηση της αισχροκέρδειας, της διαφθοράς και των υπερκερδών για λίγους”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ “με αίσθηση ευθύνης, έχει καταθέσει σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο, αξιόπιστο ΕΣΥ. Προτάσεις για επαρκή χρηματοδότηση, αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ, διπλασιασμό του διδακτικού προσωπικού”.

Για το θέμα της επιστολικής ψήφου, πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε σε μια κυβέρνηση που τα προσωπικά δεδομένα των απόδημων γίνονται φύλλο και φτερό;” “Το ίδιο ισχύει και με την επιλογή της κυβέρνησης να μην αντιμετωπίζει ριζικά την ακρίβεια, προωθώντας πολιτικές κερδοσκοπικής απληστίας”.

Αναφερόμενη στην Εξωτερική πολιτική η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, επισημαίνει ότι η χώρα “διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς για τις αρμοδιότητες, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την κυριαρχία της”.

Στις ευρωεκλογές να γκρεμίσουμε την υπεροψία του 41%

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές που πρέπει να υπάρχει ένα μαζικό “όχι” στην ακροδεξιά, στη χώρα μας το κρίσιμο είναι να “γκρεμίσουμε την υπεροψία του 41% της κυβέρνησης” και “όχι ο διαγκωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για την ηγεμονία κάποιου πολιτικού χώρου”.

Ο δρόμος είναι δύσβατος γιατί τα μεγάλα συμφέροντα, τα λόμπι έχουν κάνει τις επιλογές του. Επιλογές κόντρα στις κοινωνίες. Προτείνουμε λύσεις τις σύγχρονες προκλήσεις, τις σημερινές ανάγκες των κοινωνιών. Λύσεις, που προήλθαν από διάλογο με την κοινωνία, και όχι θέσφατα από κάποιους τεχνοκράτες μέσα σε 4 τοίχους. Λύσεις που επεξεργαστήκαμε μαζί με τους πολίτες, μέλη οργανώσεων, συλλογικοτήτων. Ξεκινάμε μαζί μια μάχη που δεν αφορά ένα κόμμα αλλά την πατρίδα μας και την Ευρώπη”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την οριστική αθώωσή της από το Εφετείο για την υπόθεση της πλημμύρας της Μάνδρας, η Ρένα Δούρου παρατηρεί ότι δεν πανηγυρίζει σεβόμενη την οδύνη των οικογενειών των θυμάτων, η οποία δεν σβήνει ποτέ.

 “Επί 7 χρόνια σιώπησα απέναντι σε αήθεις προσωπικές επιθέσεις από μερίδα των ΜΜΕ και των πολιτικών μου αντιπάλων. Πέρασα όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας, σεβόμενη πλήρως τους κανόνες του κράτους δικαίου. Γιατί θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να μην απαξιώνεται η πολιτική είναι οι λειτουργοί της, όλες και όλοι εμείς, να κρινόμαστε αγόγγυστα για τις πράξεις μας από τους φυσικούς δικαστές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: