13.8.20

«Μεγαλοπρεπές άδειασμα» στον Μητσοτάκη...

...στο πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής»...

Ένα «μεγαλοπρεπές άδειασμα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το χθεσινό του διάγγελμα επιφύλαξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «ναυαρχίδα» του κεντροδεξιού Τύπου, η εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, σε...
άρθρο της στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Και άλλος αιφνιδιασμός» που υπογράφει ο Κώστας Ιορδανίδης, διαψεύδονται τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί «ανύπαρκτων σεισμικών ερευνών», καθώς αναφέρεται ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis «έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια» και «διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Στη συνέχεια, μάλιστα, οι αντιδράσεις κρίνονται «μάλλον ήπιες, καθ’ όσον αφορά την τουρκική συμπεριφορά».

«Το ουσιώδες, όμως, είναι ότι η θαλάσσια ζώνη του Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου χαρακτηρίζεται πλέον από εταίρους μας “αμφισβητούμενη περιοχή”», αναφέρεται στο δημοσίευμα.



Σε άλλο σημείο του άρθρου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα, καθώς γίνεται παραδοχή ότι η «εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών» έχει δείξει ότι το κύριο μέλημα του διαλόγου μετά από μια κρίση ήταν «η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα».

«Η εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών ελληνοτουρκικής εντάσεως στο Αιγαίο διαμόρφωσε τη βεβαιότητα ότι την όποια κρίση διαδέχεται διάλογος Αθηνών και Αγκύρας. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα. Εάν αυτό όντως συνέβαινε είναι άλλη ιστορία», σημειώνεται χαρακτηριστικά...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: