13.8.20

Ειλικρίνεια...

ΕιλικρίνειαΗ «Εφ.Συν.» χθες στο κύριο άρθρο της υποστήριξε ότι το αντίδοτο στη στρατιωτική ένταση είναι η διπλωματία και πως ο διάλογος στη διένεξη με την Τουρκία αποτελεί την ενδεδειγμένη ρεαλιστική λύση. Ενας διάλογος στον οποίο πρέπει να πάμε έχοντας κατά νου τι...
ακριβώς διεκδικούμε, τι υπερασπιζόμαστε και ως ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε.

Η κυβέρνηση ορθώς αγνοεί τις ψευδοπατριωτικές κορόνες, αρκετές εκ των οποίων θρέφονται στους κόλπους της, όπως και τα κελεύσματα εκείνων που ουσιαστικά δεν κάνουν καμία αντιπρόταση, επιθυμώντας προφανώς να περάσουν άλλα 50 ή 100 χρόνια στα οποία θα είμαστε θεατές αντεγκλήσεων στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για όλους.

Κατά συνέπεια το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του μήνυμα έκανε λόγο για διάλογο με όλους τους γείτονες -άρα και με την Τουρκία-, αφού προηγουμένως η γειτονική χώρα εγκαταλείψει την πολιτική των προκλητικών ενεργειών, είναι ένα θετικό βήμα για τη χώρα μας, την Τουρκία και γενικότερα ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι, και από δω αλλά και από την απέναντι πλευρά, ονειρεύονται μάχες, επελάσεις και αιματοβαμμένες πορείες θριάμβου. Είναι εκείνοι που έχει αποδειχθεί στην Ιστορία ότι δεν πρόκειται να χύσουν ούτε μια σταγόνα αίμα στην περίπτωση μιας σύρραξης.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κατά καιρούς έχει επενδύσει σε τέτοιους ρήτορες, στοχεύοντας στην ικανοποίηση του κομματικού της ακροατηρίου. Το είδαμε να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το είδαμε και πρόσφατα με την Αγία Σοφία, το διαπιστώνουμε σε κάθε ευκαιρία που θίγεται η εθνικοφροσύνη κάποιων. Αντιληφθήκαμε όμως ταυτόχρονα και την πατριδοκαπηλία τους, ακούσαμε τις άναρθρες κραυγές τους και αντικρίσαμε το φτηνό παζάρι τους προς χάριν μιας ψηφοθηρικής αντίληψης της πολιτικής.

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τους μύθους με τους οποίους μεγαλώσαμε. Μόνο έτσι η χώρα μπορεί να κάνει το άλμα προς τα εμπρός και να δημιουργήσει. Πρέπει να βρούμε το κουράγιο και το θάρρος να δούμε την Ιστορία και τις διαστάσεις της όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Και με ειλικρίνεια να αναμετρηθούμε μαζί της...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: