1.12.18

Τσίπρας: Alter ego του Πολ Τόμσεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...












(ΒΙΝΤΕΟ)

H Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις πρώτες 100 πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα...
ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, ήρθαν, σε πείσμα πολλών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη «alter ego» του Πολ Τόμσεν και τον κατηγόρησε ότι διαθέτει «μνημονιακό» πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ επιτέλους έφυγε, οι ιδέες του Τόμσεν έμειναν», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ψηφιζεις Ν.Δ. και έρχεται “πακέτο” το ΔΝΤ».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της ΝΔ και "τα φιλικά της ΜΜΕ" και για το θέμα των συντάξεων, σχολιάζοντας ότι «στο ζήτημα αυτό ξεπεράστηκε κάθε όριο φαιδρότητας και κυνισμού" εκ μέρους τους.

Μίλησε για πρωτοσέλιδα εφημερίδων «με δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ και fake news τα οποία τρομοκρατούσαν επι σειρά μηνών τους συνταξιούχους». Αναφέρθηκε σε «δήθεν αποκλειστικά» από τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι θα κοπούν οι συντάξεις, σχολιάζοντας ότι αποδείχτηκε ότι ήταν «τελικά αποκλειστικές μπούρδες ενός θλιβερού προπαγανδιστικού μηχανισμού, που μην έχοντας πια επιχειρήματα αναπαράγει το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τη μαύρη προπαγάνδα».

Έκανε στο περιστατικό κατά το οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, έψεξε από βήματος Βουλής τον επίτροπο Μοσκοβισί «επειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις μπορεί και να μην εφαρμοστούν».

Ανέφερε παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπρέπειας, ζητώντας στο Βερολίνο από τη γερμανική κυβέρνηση να εξαντλήσει την αυστηρότητα της στο θέμα των συντάξεων. «Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί τον αγνόησαν. Γιατί ακόμη και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δε μπορούν να μη διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αναξιόπιστος», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη στο επίπεδο των ιδεών και των αξιών, ενώ καταλόγισε εκ νέου ακροδεξιά ρητορική στη Ν.Δ. Είπε ότι «δεν θα κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν 16άρη και δεν θα τον χαρακτηρίσουμε, ούτε θα τον ταυτίσουμε σε μια νεοναζιστική συμμορία» και συμπλήρωσε: «Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα του τόπου μας στους βάνδαλους της ιστορίας. Θα καλέσουμε αυτά τα παιδιά να μελετήσουν την ιστορία της πατρίδας μας».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι Ευρώπη πρέπει να αλλάξει σε μια νέα προοδευτική κατεύθυνση. Όπως τόνισε, «για κάθε Όρμπαν υπάρχει ένας Σάντσεθ, για κάθε Λεπέν υπάρχει ένας Κόστα, για κάθε Λέγκα του Βορρά υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, επεσήμανε πως έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα και διαμήνυσε: «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ώστε να υπάρξει κατανόηση για να λυθεί το ζήτημα». Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε επίσης ότι «δεν θα κάνουμε πίσω», συμπληρώνοντας πως «οι ακραίες φωνές που την πολεμούν είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019.




tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: