31.12.18

«Το 2019 να είναι μία χρονιά ορόσημο για τη χώρα»...



«Να είναι το 2019 μία χρονιά ορόσημο για την επούλωση των τραυμάτων που άφησε στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους...
πιο αδύναμους, η πολύχρονη κρίση και οι μνημονιακές οικονομικές δεσμεύσεις» εύχεται, μαζί με υγεία και ευτυχία, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης.

Στο μήνυμά του λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και περισσότερο κοινή συνείδηση η διαπίστωση πως «η σελίδα έχει γυρίσει». Και τονίζει: «Εκτιμώ ότι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, μπορούν βάσιμα να έχουν την προσδοκία για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καθώς μειώνεται η ανεργία. Αποκαθίσταται η διαδικασία των εργασιακών συμβάσεων. Αναμένεται η αύξηση του κατώτερου μισθού».

Εύχεται επίσης «η χώρα μας να συνεχίσει να είναι παράγων ασφάλειας και ειρήνης στην πιο κρίσιμη, ίσως, ευρύτερη περιοχή του σημερινού κόσμου μας», «να ενισχύσουμε τον ρόλο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση κοινωνικής ατζέντας», ενώ επισημαίνει «την υποχρέωση όλων μας, εν όψει των πολιτικών αντιπαραθέσεων και των εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στο 2019 μέσα στη Βουλή και γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου, να διαφυλαχθεί ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στους πολίτες».

Ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εύχομαι υγεία και ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο.

Να είναι το 2019 μία χρονιά ορόσημο για την επούλωση των τραυμάτων που άφησε στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, η πολύχρονη κρίση και οι μνημονιακές οικονομικές δεσμεύσεις.

Να είναι χρονιά ανάτασης σε όλους τους τομείς. Γιατί η σελίδα έχει γυρίσει. Και η διαπίστωση αυτή, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και περισσότερο κοινή συνείδηση.

Εκτιμώ ότι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, μπορούν βάσιμα να έχουν την προσδοκία για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καθώς μειώνεται η ανεργία. Αποκαθίσταται η διαδικασία των εργασιακών συμβάσεων. Αναμένεται η αύξηση του κατώτερου μισθού.

Καθώς υπάρχουν δείγματα για το νέο "βιβλίο" που γράφεται πλέον στη νέα εποχή, με τη συμβολή και συμμετοχή των ίδιων των συμπολιτών μας.

Εύχομαι η χώρα μας να συνεχίσει να είναι παράγων ασφάλειας και ειρήνης στην πιο κρίσιμη, ίσως, ευρύτερη περιοχή του σημερινού κόσμου μας. Να δυναμώσουμε τη διεθνή αναγνώριση για την αλληλεγγύη και την ευθύνη μας ως χώρα, τόσο για τη φιλοξενία των προσφύγων, όσο και για τις πρωτοβουλίες συνανάπτυξης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς και τα κράτη όλης της περιοχής.

Να ενισχύσουμε επίσης τον ρόλο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση κοινωνικής ατζέντας. Για την άρση των ανισοτήτων και την αλληλέγγυα αντιμετώπιση των κρίσεων. Για την υποχώρηση των ξενοφοβικών, ρατσιστικών δυνάμεων που υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2018 μας κληροδότησε την τυπική λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων και τη διευρυμένη δυνατότητα για πολιτικές και αποφάσεις με αποκλειστικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Επίσης, το 2018 μας κληροδότησε την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη όσων συμπολιτών μας επλήγησαν από την τραγωδία στο Μάτι.

Τέλος, επισημαίνω την υποχρέωση όλων μας, εν όψει των πολιτικών αντιπαραθέσεων και των εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στο 2019 μέσα στη Βουλή και γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου, να διαφυλαχθεί ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στους πολίτες. Να ενισχυθεί η πραγματική ενημέρωση και πληροφόρηση, να μην επιτρέψουμε τον διχασμό και τη βία. Να εργαζόμαστε, όλες και όλοι, με συνέπεια για τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της πολιτικής που ενισχύει και κρατάει όρθια την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: