30.12.18

Και ο Μπολσονάρο μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ...














Τα σχέδια του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στην Ιερουσαλήμ από το...
Τελ Αβίβ, αποκάλυψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το θέμα είναι το «πότε, όχι το εάν», φέρεται να είπε στον Νετανιάχου ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπολσονάρο, που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα την Πρωτοχρονιά, φιλοξενεί τον Νετανιάχου κι άλλους ηγέτες για την ορκωμοσία του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του, αλλά δέχεται πιέσεις ιδίως από τον αγροτικό κλάδο καθώς φοβούνται πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τις εξαγωγές προς τις αραβικές χώρες.

Μια τέτοια κίνηση απ' τον Μπολσονάρο θα σηματοδοτούσε στροφή 180 μοιρών για την εξωτερική πολιτική της χώρας, που παραδοσιακά υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, που συναντήθηκε με τον Μπολσονάρο την Παρασκευή, είπε ακόμη ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκλησή του να επισκεφθεί το Ισραήλ. Σύμφωνα με το Reuters ένα τέτοιο ταξίδι είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο.

Ο Νετανιάχου είναι άλλωστε ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Βραζιλία.

«Χρειαζόμαστε καλούς συμμάχους, καλούς φίλους, καλούς αδελφούς, σαν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου», δήλωσε ο Μπολσονάρο μετά τη συνάντηση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: