30.12.18

Ευαισθησία με... GPS!..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πρώην τοξικομανείς σε καφενείο της Πλατείας Βάθη που σίγουρα πήγε με GPS γιατί 100% δεν ήξερε που είναι. Άφησε το...
ακριβό κουστούμι του στη ντουλάπα, πήρε μαζί του φωτογράφους, κάμερες, οπερατέρ και φυσικά τους αστυνομικούς που τον φυλάνε και αφού περπάτησε στους γύρω δρόμους στη συνέχεια μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιδεικνύοντας, δήθεν, την κοινωνική του ευαισθησία.

Μερικές ώρες μετά «ανέβηκαν» στους verified λογαριασμούς του, στα social media, φωτογραφίες, αλλά και μονταρισμένο video από την «ευαισθητοποιημένη» επίσκεψή του. Έτσι, για να γίνει γνωστό ότι ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του η κοινωνική ευαισθησία και ότι βρίσκεται στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Όλη αυτή η σκηνοθετημένη τηλεοπτική και φωτογραφική παραγωγή, γιατί τέτοια ήταν, λέγεται χυδαία εκμετάλλευση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Έτσι. Νέτα σκέτα που λένε και στο χωριό μου. Όλα τα άλλα είναι για να χαίρονται οι πολυμήχανοι επικοινωνιολόγοι του που ο αρχηγός του κόμματος έκανε πράξη την πρότασή τους και τα «μητσοτακικά» στελέχη της ΝΔ που παλαμοκροτούν ό,τι κάνει ο αρχηγός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε ομάδα που υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή αποκλεισμού. Τέλος.

Για όσους δεν θυμούνται, τον Ιούλιο του 2017 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο και ενώ είχε υποσχεθεί πως «ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ δεν θα είναι ανεκτές και θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα με πειθαρχικές κυρώσεις», όχι μόνο καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά προκειμένου να υποστηρίξει την άποψή του είπε και μια ιστορία. Αυτή με το παιδί και τον εξωγήινο στον Υμηττό.

Το ίδιο θα κάνει και όταν έρθει ένα άλλο νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ενίσχυση των δομών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Γιατί; Γιατί απλά θα θέλει τις δομές όσο πιο μακριά γίνεται από το κέντρο της Αθήνας.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μανώλης Καλουδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: