31.12.18

Οι καλοί, οι κακοί και η σύζυγος...



Δεν κάνεις (κι εσύ) δήλωση νομιμοφροσύνης στην υποψηφιότητα του Θ. Αμπατζόγλου; Σπίτι σου, τότε!

Κάπως έτσι εξέλαβαν ορισμένες πηγές με καλή γνώση του παρασκηνίου στο Μαρούσι, την αντικατάσταση του...
Κ. Ρώτα από τη θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί -μέσω «διαρροών»- να σκέφτεται την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος. Αγνωστο εάν επιβεβαιωθούν.

Πάντως σε σχετική του δήλωση ο κ. Ρώτας αφήνει μια συγκεκριμένη αιχμή κατά του δημάρχου Γ. Πατούλη, που «αποφάσισε για δικούς του λόγους» την αντικατάστασή του: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι λόγοι δεν αφορούν τη διαφωνία τρόπου επίλυσης κάποιου κρίσιμου πολεοδομικού ζητήματος, καθώς αυτό θα αποτελεί πλήγμα για τις δημοκρατικές αξίες».

Αδειασμα

Εδώ και καιρό κυκλοφορεί στην πόλη ότι ο κ. Πατούλης έχει αποσαφηνίσει με κατηγορηματικό τρόπο στους αντιδημάρχους που επιθυμούσαν να τον διαδεχτούν ότι πρέπει να συστρατευτούν με την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου.

Το δεδομένο είναι ότι δεν... πειθάρχησε η σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αμαρουσίου.

Τώρα εάν αυτό το «ρήγμα» φτάσει μέχρι... την κάλπη, κανείς δεν μπορεί να το εκτιμήσει με απόλυτη βεβαιότητα. Κάποιοι δεν βλέπουν την κ. Πατούλη-Σταυράκη να κάνει πίσω...

«Στημένο»

Κάποιοι υποστηρίζουν μια άλλη εκδοχή: «Κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν έχει μεταξύ του το ζεύγος Πατούλη! Σε απόλυτη συνεννόηση γίνονται όλα και μας κοροϊδεύουν!» λέει ο σκληρός αντίπαλος του κ. Πατούλη, Σωτ. Μεθενίτης, απερχόμενος δήμαρχος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη Σγουρού.

Και προσθέτει: «Ο κ. Γ. Πατούλης, λόγω των οικονομικών ελέγχων (τωρινών και επόμενων) στο Μαρούσι (ειδικά στις δημοτικές επιχειρήσεις), θέλει να επηρεάζει αποφασιστικά την τωρινή κατάσταση αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις! Για αυτό τον λόγο θέλει οπωσδήποτε ο νέος δήμαρχος να εξαρτάται από τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της κ. Μαρίνας Πατούλη, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο εκλογικό σύστημα!»

Δεν ξέρουμε πόσο απηχούν την πραγματικότητα τα παραπάνω. Ξέρουμε όμως ότι θα ληφθούν υπόψη από την Πειραιώς.

Ο κ. Μεθενίτης (πρόσκειται στη Ν.Δ.) καλεί τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Τ. Γαϊτάνη, να ζητήσει από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με το «χρίσμα» της Ν.Δ. να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την υπόθεση.

«Συκοφαντίες» απάντησε ο Γ. Πατούλης, χαρακτηρίζοντάς τον κ. Μεθενίτη «καλικάντζαρο» και «Φιλιππινέζα του Σγουρού».

«Θαυμάστε πολιτικό λόγο» αντέτεινε ο κ. Μεθενίτης, προτείνοντας ντιμπέιτ!

«Μακια­βελισμός»

Ετερη εκδοχή θέλει την κ. Πατούλη-Σταυράκη να προκαλεί ντόρο προκειμένου να διαπραγματευτεί ρόλο στο «στρατόπεδο» Αμπατζόγλου.

Ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. πάντως ξακαθάρισε: «Κριτήριό μου είναι το συμφέρον των πολιτών και οι ανάγκες της πόλης και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες οποιουδήποτε».

Τα «γαλάζια» βέλη δεν σταμάτησαν εκεί. Ο έτερος προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Νικολαράκος, κατηγόρησε το ζεύγος Πατούλη για «πολιτικά παιχνίδια μακιαβελικού τύπου» στην πλάτη των πολιτών και μίλησε «για έκτακτες συναντήσεις, για πιέσεις να ενταχθεί η κ. Πατούλη κάπου, ώστε να μη χαλάσουν τα αρχικά σχέδια κάποιων ή να αποτελέσει “μαξιλάρι” ψήφων για να ενισχυθεί κάποιος εκλεκτός που προφανώς δεν “τραβάει”» είπε διατυπώνοντας αιχμές και κατά του κ. Αμπατζόγλου.

Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: