6.8.17

Δεν μπορεί να περιορίσει την φωτιά η Πυροσβεστική...

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους για τα εναέρια μέσα, που πετούν μόνο για λίγες ώρες, χωρίς αποτέλεσμα...

Για τρίτο 24ωρο φλέγονται τα Κύθηρα με την κατάσταση στο νησί να παραμένει τραγική και ανεξέλεγκτη. Η...
μεγάλη πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί τόσο ώστε να θεωρείται καλή η εικόνα, ενώ οι κάτοικοι φωνάζουν όπως μπορούν την αγωνία για τις περιουσίες τους προς τους υπευθύνους, τα λάθη των οποίων, όπως φαίνεται, στοίχισαν πολύ.

Το μεγάλο λάθος, λένε οι παράγοντες των Κυθήρων, έγινε το πρωί του Σαββάτου, όταν θεωρήθηκε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά και μπορούσαν να αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα. Τότε όμως, ήταν που αναζωπυρώθηκε και μάλιστα σε πολλά σημεία, καθώς μέχρι να επιστρέψουν εναέρια μέσα, το μέτωπο είχε μεγαλώσει και η πυρκαγιά είχε ξεφύγει. Εξάλλου, τα εναέρια μέσα χρειάζεται να σταματούν περί της 7 το απόγευμα, καθώς ανεφοδιάζονται από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, κατά κύριο λόγο, που είναι σχετικά μακριά.

Πλέον το βράδυ της Κυριακής, αφού είχε εκκενωθεί νωρίτερα η Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, η φωτιά είχε περιοριστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού, όπου πάντως καίει αναξέλεγκτα. Οι πυροσβέστες μάχονταν για τρίτη νύχτα με τις φλόγες, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ενώ σύσσωμο το νησί δεν έχει παρά μόνο ευχαριστίες για την προσπάθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: