31.8.17

Η Μέι ξεκαθαρίζει: «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ»...

Η Μέι ξεκαθαρίζει: «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ» - MediaΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι πρόθεση της είναι να παραμείνει στην ηγεσία των Τόρις μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, που δεν...
αναμένεται να διεξαχθούν πριν από το 2022, διαψεύδοντας τα σενάρια που την θέλουν να παραιτείται μετά το Brexit- ίσως και το 2019.

Η εικόνα της Μέι έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία που έκανε νωρίτερα φέτος, η οποία στοίχισε στο Συντηρητικό της Κόμμα την πλειοψηφία στη βουλή και απέτυχε να της δώσει ξεκάθαρη εντολή για να ακολουθήσει την στρατηγική της αναφορικά με το Brexit.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τα προεκλογικά της λάθη, η Μέι έλαβε προσωρινά περίοδο χάριτος με πολλά από τα μέλη του κόμματός της να φοβούνται ότι μια πιθανή απομάκρυνσή της θα οδηγούσε σε κατάρρευση την εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας και θα έφερνε το αριστερό Εργατικό Κόμμα στην εξουσία.

Παρότι κάποιοι Τόρις εξακολουθούν να την βλέπουν ως προσωρινή αρχηγό του κόμματος που θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του "διαζυγίου" από την ΕΕ, η ίδια η Μέι επέμεινε ότι έχει υψηλότερες φιλοδοξίες και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

"Δεν είμαι από αυτούς που το βάζουν κάτω", δήλωσε η Μέι σε συνέντευξή της στο ITV News στη διάρκεια επίσκεψής της στην Ιαπωνία.

Σε άλλη της συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και ερωτηθείσα αν σκοπεύει να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως αρχηγός του κόμματός της απάντησε: "Ναι...θα είμαι εδώ σε βάθος χρόνου και αυτό είναι καίριας σημασίας, αυτό το οποίο θα κάνουμε με την κυβέρνησή μου δεν είναι μόνο να ολοκληρώσουμε το Brexit. Θα φέρουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για το Ηνωμένο Βασίλειο".

Οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν προβλέπεται να διεξαχθούν νωρίτερα από το 2022, δηλαδή τρία χρόνια μετά την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ...

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: