31.8.17

«Από την Ελλάδα ως την Αμερική»: Αντιφασιστικό τριήμερο δράσης...


Τριήμερο αντιφασιστικής δράσης οργανώνουν κινήσεις, συλλογικότητες και συνδικάτα μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του...
ενός μήνα από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ.
Με κεντρικό σύνθημα «Από την Ελλάδα ως την Αμερική, τσακίστε τους νεοναζί» αντιφασιστικό τριήμερο δράσης θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη.

To Σάββατο 16 Σεπτέμβρη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Παράλληλα με το αντιφασιστικό κίνημα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, διοργανώνεται και η Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 14 με 15 Οκτώβρη στην Αθήνα.

«Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις και τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις κοινότητες μεταναστών, τους πρόσφυγες και τις κινήσεις αλληλεγγύης, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, τις κινήσεις LGTBQI, γυναικών, Ρομά, αναπήρων, τους Ανθρώπους τω Γραμμάτων και των Τεχνών, να δώσουμε όλοι και όλες δυναμικό παρών στο αντιφασιστικό τριήμερο δράσης στις 16-18 Σεπτέμβρη. Με την παλλαϊκή διαδήλωση στο Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με την διαδήλωση στο Κερατσίνι, στο τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη και τη συναυλία την ίδια μέρα στο Καστράκι στον Πειραιά που οργανώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.


Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ανέφερε ότι: «Νομίζω ότι χρειάζεται να δούμε την μεγάλη κινητοποίηση από τα 4 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έναν μήνα από την δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ, ως ένα μεγάλο σταθμό του αντιφασιστικού κινήματος, για να τσακίσουμε τους Ναζί. Είναι ένα κάλεσμα που το απευθύνουμε μια σειρά από φορείς. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ενωθεί όλες οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις με απόφαση που πήραν μέσα στο καλοκαίρι άρα μιλάμε για ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο».

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Γαβρήλος Κασιμάτης, Γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Προετοιμάζουμε ένα δυναμικό συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα εργατικά συνδικάτα στις 16 του Σεπτέμβρη για να τιμήσουμε την επέτειο από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα και για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: