31.8.17

Επίσημη… αγριεμένη με Αντετοκούνμπο...

Επίσημη… αγριεμένη με Αντετοκούνμπο!Δεν έχει Γιάννη, έχει Θανάση! Με τον Αντετοκούνμπο να «λάμπει» και τον αρχοντικό Παππά να «σκοτώνει», η...
Εθνική διέλυσε την Ισλανδία (90-61) και μπήκε ιδανικά στο Ευρωμπάσκετ. 

Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Αν και απώλεσε διαφορά 19 πόντων στο πρώτο μέρος, εν τέλει στην «επανάληψη» πήρε τα πάνω της, έκοψε τον βήχα των Ισλανδών, τους «έπνιξε» και στις δύο άκρες του παρκέ και τελικώς έφτασε στο εμφατικό 90-61.

Οι παίκτες του Μίσσα προηγήθηκαν 29-10 (χάρη στις εμπνεύσεις του Παππά), ωστόσο στη συνέχεια έπαθαν ανεπανάληπτο black out, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να πλησιάσουν μέχρι και στο καλάθι, 31-33. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η επίσημη αγαπημένη αγρίεψε και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, να βγάζει ενέργεια για… τρεις και να επιβεβαιώνει πως μπορεί πραγματικά να βοηθήσει, έδωσε την ώθηση στην Ελλάδα προκειμένου όχι μόνο να καθαρίσει την «μπουγάδα», αλλά να πάρει τη νίκη με το εντυπωσιακό +29.

Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ο Παππάς με 20 πόντους (8/13 σουτ), ο οποίος έδειξε... πόσο του έλειψε η γαλανόλευκη, 17 έβαλε ο πάντα κομβικός Πρίντεζης (7/9 σουτ), 10 ο Παπανικολάου, από 9 οι Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο (2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 2 ασίστ, 4 ριμπάουντ), με τον τελευταίο να μπαίνει στο παρκέ στην τρίτη περίοδο, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, όπου βοήθησε σε όλους τους τομείς και… παρέσυρε τους υπολοίπους. Σχεδόν μόνιμα πίεση στην μπάλα από τους διεθνείς παίκτες, κυνηγώντας τα κλεψίματα και τους εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, «παραφωνία» η επίθεση στο set παιχνίδι και τα λάθη.

Το Σάββατο το δεύτερο ματς της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την δυνατή Γαλλία.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90  


inner 
inner 
Το ματς

Με Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση ξεκίνησε η Εθνική, ωστόσο εμφανίστηκε «μουδιασμένη» στα πρώτα λεπτά. Δεν έβρισκε ρυθμό στην επίθεση, ήταν απρόσεκτη, έμοιαζε χωρίς συγκέντρωση (αρκετά λάθη ο «Μπουρού») και κάπως έτσι δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ (7-5). Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν ένιωθε και ιδιαίτερη απειλή, αφού δεν επέτρεπε στους Ισλανδούς να απειλήσουν κοντά στη ρακέτα, οι οποίοι αναλώνονταν σε άστοχα μακρινά σουτ. Περίπου 3’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο Παππάς μπήκε στο παρκέ για να δώσει επιθετική πνοή στην Ελλάδα και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο! Πήρε επιθέσεις, «φόρτωσε» με συνεχόμενους πόντους το αντίπαλο καλάθι, οι υπόλοιποι έδιναν «τζούρες», μα πάνω από όλα εγκλώβιζαν τους Ισλανδούς στην άμυνα, ανάγκαζοντάς τους σε λάθη και κάπως έτσι στο… άψε-σβήσε, η «επίσημη αγαπημένη» όχι μόνο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, αλλά «εξαφανίστηκε» για το 10-26. Κι όλα αυτά με τον διεθνή γκαρντ να βάζει το… κερασάκι στη τούρτα με buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως είμαστε καβάλα στ’ άλογο, με τους Παππά-Μάντζαρη να συντηρούν τη μεγάλη διαφορά (14-32), ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Η Εθνική ξεδίπλωσε όλες τις… αδυναμίες της στο set παιχνίδι, δεν μπορούσε να βάλει ούτε βολές, είχε τεράστιο επιθετικό πρόβλημα δίχως plan B, δεν υπήρχε ούτε ένας να… σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, ο εκνευρισμός της προκαλούσε και ρήγματα στα μετόπισθεν και κάπως έτσι το… απίστευτο γενικό black out, έφερε… πολλά «σύννεφα»! Κι αυτό γιατί έστω κι αν δεν έκαναν κάτι εντυπωσιακό, οι Ισλανδοί κατάφεραν να ροκανίσουν εντελώς την απόστασή τους από την Ελλάδα και να μειώσουν σε 31-33, με τους παίκτες του Μίσσα να τα κάνουν ΟΛΑ λάθος στη δεύτερη περίοδο. Η τελευταία «κουβέντα» ανήκε στον Σλούκα, ο οποίος με buzzer beater, υπέγραψε το 33-37 του ημιχρόνου, σκορ που όμως προκαλούσε προβληματισμό στην Εθνική.

Οι διεθνείς μας μπήκαν με.. άγριες διαθέσεις στο δεύτερο μέρος. Με άμυνα που «έτρωγε σίδερα» και με τον Καλάθη να οδηγεί μαεστρικά στην επίθεση, η Ελλάδα ξέφυγε γρήγορα-γρήγορα με 13 πόντους διαφοράς, φτάνοντας στο 33-46. Και κάπου εκεί άρχισε το… show του Θανάση Αντετοκούνμπο (πάντα με τη συμβολή και των υπολοίπων), ο οποίος όχι μόνο δεν επέτρεψε νέο πισωγύρισμα, αλλά συνέβαλε τα μέγιστα στη… διάλυση των Ισλανδών! Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ανίκητος στον αέρα, είτε μοιράζοντας εντυπωσιακές τάπες, είτε πετυχαίνοντας φόλοου και χαρίζοντας «χαμένους» πόντους, έκλεβε μπάλες με το αστείρευτο πάθος και την ενέργειά του και κάπως έτσι φτάσαμε στο 40-56, με τον Έλληνα άσο να βάζει την… υπογραφή του και να κερδίσει δικαίως τα λεπτά συμμετοχής του στο παρκέ. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο, με τους Παπαπέτρου-Παππά να πετυχαίνουν τους τελευταίους γαλανόλευκους πόντους, για το 61-45.

Δια χειρός Αντετοκούνμπο και Παππά, η διαφορά ανέβηκε στο +21 (67-46), με τους Ισλανδούς να καλούν τάιμ-άουτ, βλέποντας αυτό που… ερχόταν. Κακά τα ψέματα, τα πάντα είχαν κριθεί με το παιχνίδι να αποκτά run and gun μορφή και τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εκατέρωθεν καλάθια. Πότε ο Πρίντεζης, πότε ο Παππάς, πότε ο Μπουρούσης και η Εθνική έφτασε στο 80-59. Στο τελευταίο τρίλεπτο η Ελλάδα… ξεχαρβάλωσε εντελώς τους Ισλανδούς, φτάνοντας με πλουραλισμό στην επίθεση σε επιμέρους σκορ 10-2 για το τελικό και εμφατικό 90-61...


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: