31.8.17

Μόλις είδαν τα σκούρα, άρχισαν τα απεταξάμην...

Στις φιλόξενες σελίδες της “Καθημερινής” αναγκάσθηκε να προστρέξει την περασμένη Κυριακή ο...
αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε απευθυνόμενος προς το παραδοσιακό σώμα των συντηρητικών αναγνωστών της εφημερίδας να αναφωνήσει έστω και δειλά ένα “απεταξάμην την Ακροδεξιά”. Ένα “απεταξάμην” που βγήκε τόσο δύσκολα και απολογητικά από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως και όταν στα μέσα του καλοκαιριού παραδεχόταν δημοσίως στην αίθουσα του Κοινοβουλίου την πολιτική γκάφα που είχε ξεφουρνίσει στο ιταλικό περιοδικό “Politico” υποστηρίζοντας πως “η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια", ξεπλένοντας με τον ανιστόρητο αυτό τρόπο, εκτός όλων των άλλων, ακόμη και τη δολοφονική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας -όπως και της Χ.Α.- να ψηφίσει την τιμητική απόδοση ιθαγένειας σε κατιόντες συγγενείς Ελλήνων Εβραίων που την απώλεσαν την περίοδο της Κατοχή και του Ολοκαυτώματος, αμαυρώνοντας για μια ακόμη φορά το προφίλ του κόμματος με αντισημιτικές σκιές όμοιες με αυτές που είχαν προκαλέσει οι σαμαρικές “μεταγραφές” Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ στη Ν.Δ.

Το απολογητικό άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη στην “Καθημερινή” της Κυριακής ήταν μια ύστατη προσπάθεια προσωπικής απεμπλοκής από το ακροδεξιό πλέγμα που ο ίδιος έχει επιτρέψει να περιχαρακώσει το κόμμα του, αφού έχει πάρει το τιμόνι τόσο δεξιά που ώρες - ώρες θαρρείς ότι θα πέσει πάνω στον υπόδικο Μιχαλολιάκο. Το πολιτικό στραπάτσο το οποίο υπέστη η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να ταυτίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό ήταν τέτοιο που υποχρέωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να προσφύγει στην εφημερίδα που προ δεκαετίας, σκιαγραφώντας τον χώρο της ελληνικής Ακροδεξιάς, αφιέρωνε ειδικά κεφάλαια στους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη, τους οποίους η “Καθημερινή” χαρακτήριζε τότε ως εκφραστές της σκληρής ελληνικής Ακροδεξιάς με ιστορικό νεοφασιστικής δράσης.

“Είμαι φιλελεύθερος δεξιός. Δεν ήμουν ποτέ ακροδεξιός στη ζωή μου” υπεραμύνθηκε της δημοκρατικής του ταυτότητας ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζοντας και αυτός με τη σειρά του τα “απεταξάμην”, τσαλαβουτώντας στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που μερίδα των ΜΜΕ τροφοδοτεί εδώ και χρόνια με το νερό της λήθης και της λησμονιάς ξεπλένοντας πότε τον τσεκουροφόρο ΕΠΕΝίτη και πότε τον πλασιέ βιβλίων που αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα...


Πέτρος Κατσάκος, avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: