31.8.17

Είμαστε πια πρωταθλητές…

έρχονται άλλες εποχές...

Πολύπλοκο ζήτημα. Και δύσκολο το ερώτημα. Είμαστε ακόμη πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή και την παραοικονομία ή μπας και υπάρχει
κάποια βελτίωση;

Ο…
Μπάμπης έβαλε κάτω τα κατάστιχα του. Ποια βελτίωση; Ουραγοί είμαστε, σε σχέση με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις άλλες χώρες.
Αν δε βάλεις μέσα και την παραβατικότητα από τα ναρκωτικά και το trafficking άστα κυρία μου – παρουσιάστρια – μην το ψάχνεις.

Στο «έτσι» (είμαστε πρωταθλητές, αλλά υπάρχει κάποια βελτίωση), η απάντηση ήταν:

Δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις βελτίωση αυτό, γιατί αν το συγκρίνεις με την βελτίωση που έχουν να επιδείξουνε τα άλλα κράτη, πάλι ουραγοί είμαστε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι τα κράτη που έχουν μικρότερη παραοικονομία, είναι τα κράτη που όχι μόνο έχουν καλύτερη φορολογική διοίκηση – που αυτό είναι το απαραίτητο – αλλά και που έχουν και χαμηλότερους φόρους.

Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία είναι κατώτερα της πραγματικότητας. Δηλαδή, νομίζω ότι η παραοικονομία είναι 30% και πάνω. Και όλο αυτό έχει γιγαντωθεί μέσα στην οικονομική κρίση εξαιτίας των μεγάλων και βάρβαρων φόρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Και δεν είναι μόνο οι φόροι είναι και η εγκληματικότητα. Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στην βαριά παραβατικότητα που σχετίζονται με ναρκωτικά και trafficking. Αν τα υπολογίζαμε κι αυτά ποιος ξέρει που θα φτάναμε.

Το σίγουρο είναι ότι με μία καλύτερη προσπάθεια του κράτους θα έμπαιναν στα Ταμεία 8 με 10 δις περισσότερα. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα πετάνε οι πολιτικοί σα να είναι δικά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: