18.5.22

Καταδικάστηκε το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρ. Ζέρβας...



Την καταδίκη του Χρήστου Ζέρβα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ληστεία από κοινού αποφάσισε ομόφωνα το Στ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η υπόθεση αφορά την επίθεση στον.. τότε φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί για τα ίδια αδικήματα σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή. Είχε μείνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οκτώ μήνες.


Ο Χρήστος Ζέρβας ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στους Αμπελοκήπους, υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων και μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Από τη Βουλή παύθηκε, με απόφαση Μιχαλολιάκου, όταν συνελήφθη για την επίθεση στον Αλέξη Λάζαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: