31.5.22

Οσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα...


Ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός νεαρού φοιτητή από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ προκάλεσε παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η οργάνωση, που ασχολείται μεθοδικά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνει αυτό που είδε όλος ο... κόσμος, αλλά όχι τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας: 

ότι η αστυνομική βία απέναντι σε ομάδα παιδιών που απλώς κρατούσαν ένα πανό διαμαρτυρίας ήταν απολύτως αδικαιολόγητη και δυσανάλογη. Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει επίσης ότι η πρακτική αυτή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι στην Ελλάδα συστηματική.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει δώσει τροφή σε μια σειρά από διεθνείς οργανώσεις που ασχολούνται με το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έβγαλαν μια έκθεση-χαστούκι για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα. Η Διεθνής Διαφάνεια εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία της για το γεγονός ότι Ελλάδα δεν έχει κυρώσει την ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου ασχολείται σοβαρά με τις τιμωρητικές διώξεις εναντίον εισαγγελέων και δημοσιογράφων. Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Γιούροβα έθεσε την Ελλάδα σε επιτήρηση για όλα αυτά τα θέματα. Τώρα είναι και η Διεθνής Αμνηστία.

Πολύ ωραία τα έχουν καταφέρει… Στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατρακυλάει όλο και περισσότερο σε θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων.  Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο για τη χώρα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: