30.5.22

Σκάνδαλο Novartis: Βήμα βήμα η συνωμοσία για το κουκούλωμα...


Τίτλους τέλους στην ανακριτική διαδικασία έβαλε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στέλνοντας τυπικές κλήσεις προς όσους είχε καταστήσει κατηγορούμενους. 

Μια ανακριτική διαδικασία η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό ότι ταυτιζόταν πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκευωρίας». Κι... έτσι η Κων. Αλεβιζοπούλου προχώρησε με μια σειρά πρωτοφανών παραλείψεων και νομικών σφαλμάτων που αποτέλεσμα είχαν, όπως γίνεται πλέον ξεκάθαρο, να μη διερευνήσει ποτέ την ουσία της υπόθεσης, παρά να υιοθετήσει άκριτα μόνο όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας. Αυτοί δηλαδή που εμπλέκονταν στο μεγάλο πραγματικό σκάνδαλο.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης άλλωστε ήταν σαφείς από την αρχή: η Εισαγγελία Διαφθοράς που διερευνούσε την υπόθεση «ξηλώθηκε» και όσοι διερεύνησαν και αποκάλυψαν την υπόθεση διώκονται ρεβανσιστικά βάσει κατηγοριών των πρώην εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι δικαστικές υποθέσεις άλλωστε των νυν κατηγόρων, που συνθέτουν το πραγματικό σκάνδαλο, έχουν ως επί το πλείστον ολοκληρωθεί: όλοι αθώοι. Η Θέμις, η θεά της δικαιοσύνης, είναι όντως τυφλή στην Ελλάδα. Τυφλή στα σκάνδαλα.

Αρνηση σε πράκτορα του FBI να βοηθήσει

Κι έτσι η ανακριτική διαδικασία που όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβριθε παρανομιών, όπως συνεχώς κατήγγελλε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ολοκληρώθηκε. Το αποτέλεσμά της ήταν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης –οποία βιασύνη!– η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου να στείλει τυπικές κλήσεις σε όσους είχε καταστήσει κατηγορούμενους και να κλείσει με αυτό τον τρόπο την ανάκριση. 

Κι αυτό παρότι –βάσει εγγράφου που αποκάλυψε το Documento και το οποίο εντόπισε ο Ιπποκράτης Μυλωνάς, δικηγόρος της Γιάννας Παπαδάκου– πράκτορας του FBI στην Αθήνα γνωστοποίησε στον Αρειο Πάγο από την 1η Νοεμβρίου 2019 ότι θέλει να βοηθήσει στην έρευνα για την υπόθεση. Η Κων. Αλεβιζοπούλου όμως έστειλε αυτό το έγγραφο για μετάφραση στις 25 Ιανουαρίου 2021, γεγονός που καθιστά σαφές ότι ως τότε –τουλάχιστον– δεν ζητήθηκε η συνδρομή του Αμερικανού πράκτορα. Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η μοναδική… παράλειψη κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.

Η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου από την αρχή έδειξε ότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους κατήγορους του εκδότη του Documento. Κανείς μάρτυρας κατηγορίας στις καταθέσεις του δεν δέχτηκε ούτε μία ερώτηση που να τον έφερε σε δύσκολη θέση, ακόμη κι όταν έπεφταν στη μια αντίφαση μετά την άλλη...

Διαβάστε αναλυτικά στο documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: