30.5.22

Ο Καραμανλής κι η «αποχώρηση» από την πολιτική...


Ο Καραμανλής, ως γνωστόν, θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής. Ενόψει της ομιλίας του υπάρχει –πάλι– έντονη παραφιλολογία πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στην εκδήλωση της Παναθηναϊκής οργάνωσης την… αποχώρησή του από την πολιτική. 

Η πληροφορία δεν μπορεί να ευσταθεί για δύο λόγους: αφενός το... θέμα συζήτησης είναι «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών» και ο Καραμανλής μιλώντας για εθνικά θέματα δεν πρόκειται να μπλέξει τα προσωπικά του, αφετέρου ο πρώην πρωθυπουργός έχει συνδέσει όλη την πολιτική του διαδρομή με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και σημειολογικά οτιδήποτε αφορά τις πολιτικές του αποφάσεις για το μέλλον, θεωρώ πως θα επέλεγε να τις κάνει από τον βορρά.

Η στήλη εξάλλου σας έχει ξαναγράψει πως η ίδια η φημολογία περί αποχώρησης του Καραμανλή από την πολιτική είναι ιδιαίτερα έωλη. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει στις επόμενες εκλογές και όλα είναι ανοιχτά. 

Οι οριστικές αποφάσεις βεβαίως θα ληφθούν συντόμως εκ των πραγμάτων καθώς οι επόμενες κάλπες, είτε στηθούν στο τέλος της τετραετίας είτε κάπου μέσα στο φθινόπωρο, είναι κοντά...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: