31.5.22

Συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης...


Την επίθεση του στην κυβέρνηση για τις τιμές στην ενέργεια, τα καύσιμα, το κόστος ζωής αλλά και την εξωτερική πολιτική θα συνεχίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Η αναφορά που έκανε από το Περιστέρι την Δευτέρα για «ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις Μητσοτάκη» εξόργισε τη Νέα Δημοκρατία. Στην Χαριλάου Τρικούπη γνώριζαν πως στην... γαλάζια παράταξη θα ενοχλούνταν με τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έφτασε γρήγορα στα ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί τακτική ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση της ΝΔ δεν έμεινε αναπάντητη από το ΠΑΣΟΚ, αφού το γάντι σήκωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος. 

Στη δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο». Η Νέα Δημοκρατία απάντησε: 

Ο κ. Ανδρουλάκης, αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε “παρών” στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη. Στο σχόλιο της ΝΔ ανταπάντησε ο Δημήτρης Μάντζος: 

«Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους. Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν «λαϊκιστές», αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη». 

Την παραπάνω σύγκρουση θα την συνεχίσουν στο ΠΑΣΟΚ. Η τακτική τους το επόμενο διάστημα θα στρέφεται εξ ολοκλήρου κατά της κυβέρνησης καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η στάση τους αυτή θα αποδώσει από τη μία δημοσκοπικά αλλά θα παρουσιάσει και πραγματικά τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης. «Κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, δε μπορεί αυτό να μείνει έτσι», λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί από κοντά την κυβέρνηση και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η «διαρροή» που έγινε «διόρθωση» λίγη ώρα αργότερα των κύκλων του Υπουργείου Άμυνας σχολιάστηκε σκληρά από την Χαριλάου Τρικούπη: «Την ώρα που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνεται, απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. Ούτε εύκολα συμπεράσματα όπως αυτά περί «νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», που εξήγαγε ο Πρωθυπουργός μετά το γεύμα με τον κ. Ερντογάν στο Βόσπορο ούτε τέτοιες περίεργες διαρροές».

Ετοιμασίες για την Κεντρική Επιτροπή
 
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει πλέον όργανα και την Κυριακή στη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, θα έχει γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο. Γραμματέας δεν θα είναι άλλος από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη εξελέγη πρώτος στις εκλογές της Κ.Ε. με 2.315 ψήφους. 

Την Κυριακή στο Caravel ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει την πρόταση για το Πολιτικό Συμβούλιο και θα στηθούν κάλπες. Το πολιτικό συμβούλιο θα αποτελείται από 31 μέλη που θα εκλεγούν και γύρω στους 6 που θα είναι ex officio. Δηλαδή, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της Κ.Ο Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης. 

Ποιοι θα είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο 

Στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος σίγουρα θα είναι από τους «προεδρικούς»: ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, η Μάρα Κουκουδάκη, η Έλενα Αναστασίου (διευθύντρια του Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη), ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Ηρακλής Δρούλιας, ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι. 

Από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους, ο Φίλιππος Σαχινίδης, η Έφη Χαλάτση, ο Μιχάλης Καρχιμάκης.  

Στο πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να είναι επίσης: Παύλος Χρηστίδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ήρθε 6ος σε σταυρούς, Μανώλης Όθωνας, συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: