18.5.22

Αίτημα του Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια...


Τρέχουν οι εξελίξεις μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο... εκδότης του Documento και δημοσιογράφος κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου, αίτημα προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, για συμπληρωματική απολογία με την ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας να αναφέρει πως έχει έναν «άσσο στο μανίκι του».

Και εξηγεί πως πρόκειται για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα με το Νίκο Μανιαδάκη, οι οποίες αποδεικνύουν τη γνησιότητα των ηχητικών. Σε αυτά ο Νίκος Μανιαδάκης, όχι μόνο παραδεχόταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά παράλληλα είχε κάνει λόγο για εκβιασμό που φερόταν να είχε υποστεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας.


Όπως επισημαίνει στην αίτηση ο Κ. Βαξεβάνης, η κατάθεση Μανιαδάκη ενώπιον της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου «περιέχει σωρεία παντελώς ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι δεν ετέθησαν υπό τον αναγκαίο και κατάλληλο ανακριτικό έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: