19.5.22

Καρφί» κατά Μητσοτάκη στον αέρα της ΕΡΤ...... για τη γενοκτονία των Ποντίων...

Ημέρα μνήμης σήμερα για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και στο πλατό της κρατικής τηλεόρασης θέλησαν να τιμήσουν με τον σωστό τρόπο την επέτειο.

Στη σύνδεση, όμως... που έκαναν με τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσουν με εκπροσώπους του συλλόγου Ποντίων στο μνημείο του Νίκου Καπετανίδη, η αμηχανία δεν άργησε να χτυπήσει «κόκκινο».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης εξέφρασε το παράπονό του επειδή από την «πολύ όμορφη ομιλία του πρωθυπουργού μας» στις ΗΠΑ απουσίαζε η αναφορά στη γενοκτονία των Ποντίων.


«Να σταθεί στο ύψος της η πολιτεία. Θα ήθελα να πω ότι στην πολύ όμορφη ομιλία του πρωθυπουργού μας στο Κογκρέσο απουσίαζε μόνο το θέμα αναγνώρισης της γενοκτονίας. Είναι ένα κενό που θα έπρεπε να είχε καλύψει στην εισήγησή του. Περιμένουμε από την πολιτεία να κάνει το χρέος της» ανέφερε ο καλεσμένος της ΕΡΤ.

«Ωραία, ωραία, μάλιστα, μάλιστα, ευχαριστούμε πολύ» η απόκριση του ενός εκ των δύο τηλεπαρουσιαστών με την συνάδελφό του να σημειώνει «βήματα γίνονται κι εμείς είμαστε εδώ και δίνουμε άλλο βήμα για να τα αναδεικνύουμε».

Αμηχανία…

Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: