19.5.22

Γερμανία: Τα επίπεδα κατασκοπίας...


...έχουν ξεπεράσει ακόμη και τον Ψυχρό Πόλεμο...

Η Γερμανία αντιμετωπίζει επίπεδα κατασκοπίας ίδια ή και υψηλότερα από ό,τι συνέβαινε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφορίων BfV, Τόμας Χάλντενβανγκ. Όπως... επισήμανε, ο κίνδυνος δολιοφθοράς, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι πολύ αυξημένος και έχουν αποκαλυφθεί αρκετοί Ρώσοι κατάσκοποι που δρούσαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο, ο Χάλντενβανγκ επισήμανε: «Σήμερα αξιολογούμε το επίπεδο κατασκοπίας κατά της Γερμανίας τουλάχιστον στο επίπεδο του Ψυχρού Πολέμου, αν όχι σημαντικά υψηλότερο» και προέβλεψε ότι «σε έναν κόσμο που είναι σε εξέλιξη εχθροπραξίες και επιβάλλονται δραστικές κυρώσεις, το επίπεδο αναχαίτισης ενεργειών κατασκοπίας, δολιοφθοράς και παράνομων δραστηριοτήτων είναι πολύ χαμηλό».

Η BfV έχει εντείνει την παρακολούθηση δραστηριοτήτων εξτρεμιστικών ομάδων και ατόμων που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του κράτους στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, εξήγησε ο επικεφαλής της, που υποστήριξε ότι ο κίνδυνος που ενέχουν τέτοια κινήματα ενισχύθηκε από ξένες δυνάμεις που επιδιώκουν να προωθήσουν την αντικυβερνητική προπαγάνδα μέσω της παραπληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: